Auto z dieslem dla młodego

26 Lut 2009, 19:53

mój kolejny post mam nadzieje że ktos coś w końcu napisze :) a więc tym razem w skrucie kupuję auto za 4,5 miesięcy interesuje mnie sedan nie mały przestronny bezpieczny nieawaryjny i komfortowy do miasta i w długie trasy napizcie co sądzicie o tym czy kupić mercedesa c klase 98 -2000r.Audi A4 , A6 czy silnik 1.9 tdi do a6 nie jest za mały??VolVo s40 s60 po roku 2000 czy volvo jest tak komfortowe jak mercedes czy audi??VW Passat lub Bora 1.9tdi sport.może Avensis z D4D ponoć silnik nie do zdarcia?? a Mondeo warte pozostałych aut??prosze o opinie mam duży dylemat
szafrański
Nowicjusz

26 Lut 2009, 20:23

Z tego co wymieniłeś, brałbym A6. To właśnie 1.9 tdi jest nie do zdarcia, gorzej jest z 2.5 tdi. Czy silnik jest za mały? Jeśli chcesz jeździć dynamicznie, to może być za mały. Jednak do zwykłej, codziennej jazdy wystarczy. Myślę, że nie powinien się męczyć przy 120 w trasie.
A6 to jak do tej pory jedyna bryka, która komfortem jazdy dorównała, jeśli nie przewyższyła moją starą Omegę A. Mój tata ma Toyotę Avensis 2006r. i Toyota nie ma szans w porównaniu do tych dwóch. D4D nie do zdarcia? Nie powiedziałbym. To dobre silniki, dość dynamiczne i kulturalne, ale mój tata miał już przy kilkunastu tysiącach kilometrów wymieniany intercooler. Być może w starszych Avensisach było lepiej.
Niezłym wyborem będzie też Mercedes.
Volvo bym raczej odradzał, zwłaszcza S40. Z Volvo to jest tak, że im niższy model, tym mniej w nim "szwedzkości", a więcej Renówki i Mitsubishi. Nie wiem jak jest z S60, natomiast V70 i S80 to niesamowite samochody, ale... ceny części są kosmiczne.
Goccolo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Przysucha

26 Lut 2009, 20:23

osobiscie bralbym Audi A4 :D
yorx
Nowicjusz

28 Lut 2009, 19:22

tak jak w temacie auto z dieslem dla mlodego??? jeśli chcesz troche kozaczyć autkiem to nie bierz diesla.wszelkiego rodzaju "zrywy" itp. nie za ciekawie słuza dla diesla.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...