Auto z LPG (max. 12 500 + rozsądne OC Sedan / hatchback)

28 Kwi 2018, 10:55

Cześć :)
Powoli przymierzam się do kupna pierwszego samochodu (w maju chciałbym już coś obejrzeć) i mam kilka dylematów, których nie mogę rozwiać czytając inne podobne tematy.

Kluczowy jest fakt, że będę musiał opłacić OC bez żadnego współwłaściciela i przy ewentualnych propozycjach byłbym wdzięczny za orientacyjne ceny OC.

Auto będzie służyło do dojazdów do pracy (70km) dziennie oraz dłuższych podróży (sporadycznie).
Z powodu wysokiego OC i około 2 000 tyś. km. miesięcznie interesują mnie wyłącznie auta lubiące LPG, choć nie mówię nie ropie (70km będzie robione głównie na autostradzie).

Auto chciałbym używać 3 - 4 lata, więc bardzo fajnie byłoby odzyskać przynajmniej 50% włożonych pieniędzy przy sprzedaży.
Samochód będzie poszukiwany w okolicy Kielc (+/- 40km), więc bogactwo wyboru nie jest tak wielkie jak w przypadku większych województw.

Wymienię kilka typów aut, które jak narazie mnie interesują:
- Opel astra / vectra c
- Skoda octavia
- golf 4 (5?)
- grande punto

Bardzo chętnie wysłucham waszych propozycji
Pozdrawiam
dawidqq4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 10 2016
Auto: Nie mam

29 Kwi 2018, 21:52

trzeba trzymać się jak najmniejszego silnika i uciekać od marek premium żeby zmniejszyć OC
Grande na trasie to słaby pomysł, auto zle wyciszone jak dla mnie to lipa.
Vectra C ok ale tu ci polecę silnik 1,8
Octavia też będzie ok
Dorzuciłbym jeszcze Focusa mk2, Corollę, Civic VII

Marki premium mają niski spadek wartości bo reszta to co roku to cena spada szybko
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4