Auto z salonu - dealer jako pierwszy właściciel

01 Cze 2016, 18:53

Witam,
Potrzebuję pilnie waszej pomocy! Negocjowałem ceny w salonach Citroena i w jednym z nich sprzedawca zaproponował mi takie rozwiązanie - 5% zniżki na C4 + ok 1000 PLN (łącznie 5k PLN) na następujących warunkach; Salon sprowadza ten samochód dla siebie a ja mam go od nich odkupić. Auto nie będzie użytkowane przez nikogo, mam je odkupić zaraz jak przyjedzie, więc będę 2 właścicielem teoretycznie/faktycznie nowego samochodu.... ale czy to będzie rzutować na cenę gdybym chciał je sprzedać lub na cenę ubezpieczenia? Macie takie doświadczenia? Co myślicie o takim "myku"? Dodam że w innym salonie z największym trudem wynegocjowałem 2 k PLN.. (ale wszystko normalnie, jak Pan Bóg przykazał)...
Stoned
Nowicjusz

Miejscowość: Rze/Krk
Prawo jazdy: 0- 0-2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen C4
Silnik: 1.2 PureTech 130 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

01 Cze 2016, 22:22

Normalne postępowanie dealera, często stosowany manewr pozwalający zaoszczędzić kilka tysięcy, pewnie chodzi o akcyzę na nowy samochód. Rzeczywiście będziesz 2 właścicielem jednak dealer zagwarantuje Ci zerowy przebieg samochodu, czyli nie kupisz nowy a nie używany.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

02 Cze 2016, 05:30

A ile chcesz wydać na nowe auto? Jaki silnik w tym C4?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Cze 2016, 11:08

Ossy, wiadomosc poszla na priv. Nikt inny nie ma zadnych sugestii? :no:
Stoned
Nowicjusz

Miejscowość: Rze/Krk
Prawo jazdy: 0- 0-2010
Auto: Citroen C4
Silnik: 1.2 PureTech 130 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2016

02 Cze 2016, 12:08

Przemyśl - żeby Ci ktoś za dwa lata nie powiedział że kupiłeś demo-car przy odsprzedaży.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...