Auto z salonu - dealer jako pierwszy właściciel

01 Cze 2016, 19:53

Witam,
Potrzebuję pilnie waszej pomocy! Negocjowałem ceny w salonach Citroena i w jednym z nich sprzedawca zaproponował mi takie rozwiązanie - 5% zniżki na C4 + ok 1000 PLN (łącznie 5k PLN) na następujących warunkach; Salon sprowadza ten samochód dla siebie a ja mam go od nich odkupić. Auto nie będzie użytkowane przez nikogo, mam je odkupić zaraz jak przyjedzie, więc będę 2 właścicielem teoretycznie/faktycznie nowego samochodu.... ale czy to będzie rzutować na cenę gdybym chciał je sprzedać lub na cenę ubezpieczenia? Macie takie doświadczenia? Co myślicie o takim "myku"? Dodam że w innym salonie z największym trudem wynegocjowałem 2 k PLN.. (ale wszystko normalnie, jak Pan Bóg przykazał)...
Stoned
Nowicjusz

Miejscowość: Rze/Krk
Prawo jazdy: 0- 0-2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen C4
Silnik: 1.2 PureTech 130 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

01 Cze 2016, 23:22

Normalne postępowanie dealera, często stosowany manewr pozwalający zaoszczędzić kilka tysięcy, pewnie chodzi o akcyzę na nowy samochód. Rzeczywiście będziesz 2 właścicielem jednak dealer zagwarantuje Ci zerowy przebieg samochodu, czyli nie kupisz nowy a nie używany.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

02 Cze 2016, 06:30

A ile chcesz wydać na nowe auto? Jaki silnik w tym C4?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Cze 2016, 12:08

Ossy, wiadomosc poszla na priv. Nikt inny nie ma zadnych sugestii? :no:
Stoned
Nowicjusz

Miejscowość: Rze/Krk
Prawo jazdy: 0- 0-2010
Auto: Citroen C4
Silnik: 1.2 PureTech 130 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2016

02 Cze 2016, 13:08

Przemyśl - żeby Ci ktoś za dwa lata nie powiedział że kupiłeś demo-car przy odsprzedaży.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Poznań Motor Show - nowa data targów!
    Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...