Auto z Salonu do 30-33tyś

09 Lut 2012, 10:38

Witam, obecnie zamówiłem Skode Fabie II z salonu wersje junior 1.2 za 29,800zł jednak diler nie wywiąże się z umowy. Czekam i czekam i cisza, lecenie w kulki, pytanie sie a diler olewa mnie, za pare dni konczy się termin i na 90% samochód nie dotrze. Dlatego szukam innego autka z salonu do kwoty 33tys. Co myślicie o Chevrolet Aveo Classic 4d, 5d??? W porównaniu z Fabia rożnica jest dość duża jesli chodzi o gabaryty, a może Hyundai i10?? Autko jest dla młodego kierowcy, który raczkuje w świecie motoryzacji, służyć będzie głownie po jeździe w mieście, 2,3x w miesiącu na dłuższą trasę ok 150km. Macie jakieś propozycje? Mogą być wyprzedaże rocznika z rabatami itd :) Pozdrawiam

PS; Spalanie w aucie ma być w miare na niskim poziomie :)
rafcio007
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011

09 Lut 2012, 11:00

Trochę drożej ale sądzę że warto:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jeśli jednak nie możesz dołożyć to:
http://autanowe.mojeauto.pl/oferta/Chev ... Id=4560227
tomek.k
Początkujący

Miejscowość: radomsko

09 Lut 2012, 11:13

niestety budżet nie pozwala na wiecej niz 33tys dlatego dwa 1 autka odpadaja, a jesli chodzo o chevrolety jak z ich awaryjnoscia??
rafcio007
Nowicjusz

09 Lut 2012, 11:25

a może nowosc od vw UP!,dobrze sie prowadzi,mało pali,ma swietne hamulce i ciekawy wygląd ;) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

09 Lut 2012, 11:32

ooo przypadl mi do gustu ten up :) tylko pytanko jest wersja 5 drzwiowa? ale pewnie roznica w cenie spora. Ale nie powiem wizualnie podoba mi sie :)
rafcio007
Nowicjusz

09 Lut 2012, 11:44

Bardzo ładny :)
Wszyscy wiedzą że zbiegają się laski,gdy widzą śmigło na rancie maski.
Miłośnik BMW i SEATA
S3AT
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GKW
Prawo jazdy: 06 05 2011
Auto: Toledo III
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

09 Lut 2012, 12:34

Ja zaproponuję Kie Picanto. Ja na klasę A bardzo ładny samochód ( na pewno ładniejszy od UPa) i to zarówno zewnątrz jak i wewnątrz, silnik od biedy wystarczy (a na pewno lepiej sprawi się od tego padła w Fabii) w wersji 3 drzwiowej + klima na pewno się zmieścisz w kwocie, a aktualnie są 3 tysiące na samochody z rocznika 2011 więc teoretycznie i L z klimą udałoby się wyrwać.

Z takich innych propozycji

Czy jednak nie warto zastanowić się nad samochodem używanym? Ciężko mi sobie wyobrazić jazdę 150 kilometrów na trasie w samochodzie klasy A z tak beznadziejnymi osiągami.

EDIT: A może warto troche dopłacić do Grande Punto?
Ostatnio edytowany przez Libre, 09 Lut 2012, 12:49, edytowano w sumie 1 raz
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

09 Lut 2012, 12:43

UP! bardzo ciekawy samochód , nowy , sympatyczny design .... Szkoda że i20 odpada , ale cóż . Chevrolet Aveo ogólnie ma całkiem dobre opinie , no i nadwozie 4 drzwiowe co może być ważnym argumentem .
Tak jak napisał kolega Libre , można by się zastanowić nad samochodem używanym , trochę starszym z jakimś przebiegiem , ale większym , lepiej wykończonym i mocniejszym .
Miloszek
Początkujący

Miejscowość: Łask

09 Lut 2012, 13:48

UP! w wersji 5d dopiero na wiosnę niestety ;/ Ceny 5d od 32,3 tys(więc aż takiej różnicy niema :D )
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

21 Lut 2012, 22:42

Dziękuje za odpowiedzi, kupiony jednak został Hyundai i20 Classic Plus udało się dołożyć parę tysi.

Mam nadzieję że autko będzie dobrze sie sprawowac.
rafcio007
Nowicjusz

22 Lut 2012, 02:47

wlasnie jak zobaczylem ten temat, to tez pomyslalem o vw up, ale widze ktos mnie ubiegl :p Ciekawy, ale troche zbyt maly - ciekaw jestem jak wyglada na zywo ;).
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna