REKLAMA
Hej,
W sezonie wyprzedaży roczników zamierzam kupić nowe auto. Kasa w jakiej chciałbym się zamknąć (kupno, ubezpieczenie etc.) to 80 tysięcy brutto.
Auto zamierzam finansować kredytem + zamierzam nim pojeździć przez okres kredytowania, potem sprzedać i kupić nowy. Dlatego też zależy mi na możliwie niskiej utracie wartości samochodu.
Z tego też skłaniam się raczej ku japońskim autom, z VAG-a nie widzę żadnej sensownej benzyny, francuskie, włoskie auta mają niestety spory spadek wartości.
No i oczywiście nie chcę choroby dzisiejszych czasów, czyli downsizingu
Dlatego też zastanawiam się nad Aurisem/ Corollą, Avensisem, Mazdą 3. Z raczej mocniejszymi, większymi silnikami dostępnymi w tym budżecie.
Skłaniam się ku kombi/ hatchbakowi, aczkolwiek sedan też jest ok - dzieci na razie nie mam
Raczej SUVa nie chcę, bo to płacenie za modę.
Wymagania wyposażeniowe? Automatyczna klima, elektryczne szyby, abs/ esp, kierownica multifunkcyjna też może być, no i dzielone tylne fotele, więcej do szczęścia mi nie potrzeba
Wypowiedzcie się proszę, może dorzućcie coś od siebie , dajcie znać, co w przyszłości byłoby również niezbyt drogie w eksploatacji (serwis, przeglądy etc)