Auto z salonu w leasing

22 Lip 2018, 10:49

Witam. Chciałbym kupić nowe auto rodzinne dla rodzinki 2+1 w przyszłości 2+2. Wykorzystując to że prowadzę jednoosobową działalność gosp. auto chciałbym wziąć w leasing. Warunki jakie auto musi spełniać to: silnik benzynowy, skrzynia automatyczna, miec zapas mocy minimum te 150KM. Najlepiej na turbinie. Podgrzewane fotele, tempomat, dobre światła drogowe. Cena do 90tys max. Auto chciałbym kupić w grudniu lub styczniu gdy będą wyprzedaże roczników. Auto będzie używane do dojazdów do pracy w różne miejsca Polski a może nawet za granicę. Czasem z 4 lub nawet 5 osobami na pokładzie. Ponadto wyjazdy na urlop z rodziną i jazda po mieście. Mój wzrost to 185cm. Więc osoba za mną musi miec również komfort podróżowania. Auto ma być używane przez 5lat ale nie wykluczam związania się z nim na dłużej może i 10. Może być kombi,suv, hatchback. Poj.bagażnika powyzej 500L.
x10crmo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

22 Lip 2018, 11:38

VW Golf VII 1.5TSI kombi, ale nie jestem przekonany do skrzyń DSG montowanych w modelach z momentem do 250Nm.
Alternatywnie Kia Ceed 1.4T 140KM ze skrzynią 7-DCT lub Hyundai i30 z tą samą skrzynią i silnikiem, Renault Megane 1.6 GT (205KM), Ford Focus 1.5 150KM.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

22 Lip 2018, 12:11

Megane jest najladniejsza i najbardziej by minodpowiadala ale chyba się nie zmieszczę w budrzecie. Kosztuje obecnie ponad 100tys. Inne auta mają lepsze skrzynie automatyczne niż dsg? Dsg do 250Nm to sucha skrzynia chyba a jak w innych modelach?
x10crmo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 2004
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Modele zasilane LPG poszerzają ofertę Opla ecoFLEX
    Opel poszerza i udoskonala swoją ofertę modeli z napędem LPG. Teraz można złożyć zamówienie na pięciodrzwiową Astrę w wersji hatchback, Astrę Sports Tourer i Merivę, wyposażone w nowy, mocny, a zarazem ekonomiczny ...