Auto z segmentu E lub F

02 Kwi 2017, 21:44

Witam. Przymierzam się na zakup auta z segmentu E lub F do 40 tys zł.
Oczekuję od auta jak najmniejszej awaryjności stąd też celuję w Lexusa LS 430. Aczkolwiek mało tego u nas. Pełno awaryjnych BMW e65 itp.
Może jakieś inne propozycje obok Lexa? BMW e65 raczej odpada po odwiedzeniu forum 7-er widać, że kupno E65 w dobrym stanie graniczy z cudem. Same ulepy.
Interesuje mnie duże auto przestronne z segmentu F.
Przebiegi roczne: do 5 tys km. Myślę że w 3 tys się zmieszczę ja naprawdę mało jeżdżę
Silnik: Benzyna
głównie miasto
Automat

Czy będę w stanie utrzymać takie auto? Jestem w stanie miesięcznie odłożyć około 2000 do 2500 zł na pierdoły po wszystkich opłatach jedzeniu itp.
Z innych wymagań to możliwość montażu nieoryginalnego radia i tutaj się pojawia pytanie czy w Lexusie da się to obejść? Wiem jest tam Mark Levinson ale uwierzcie dla takiego kogoś jak ja takie nagłośnienie nie wystarczy także to będę na start wymieniał. Mało tego auto kupuję w pierwszym względzie do tego a w drugim do jazdy. Jeśli w segmencie E w grę wchodzi jak najbardziej nadwozie kombi.

Proszę o propozycję. Ew. jeśli ktoś ma jakieś auto Lexusa bardzo proszę o wypowiedzi w tym temacie. Myślę, że Toyota(Lexus) w segmencie E lub F chyba będzie najmniej awaryjny. Dziękuję za pomoc.
zighnetar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2014
Auto: Nie mam

03 Kwi 2017, 08:21

Masz dobre przypuszczenia do niskiej awaryjności tego modelu i jak Ci nie przeszkadza emerycki wygląd to wg mnie typ nr 1.

Ciekawi mnie co chcesz wsadzić za audio, że będzie lepsze od Marka. Wygłuszenie na plus.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Kwi 2017, 11:03

Myślę,że LS to dobra ścieżka bo otrzymujesz:
1)Niską awaryjność bo to Toyota
2)Nietuzinkową limuzynę,wyróżniającą się na drodze
3)Ciszę i komfortowe płynięcie
4)Praktycznie zerową utratę wartości,więc za ile kupisz za tyle samo możesz sprzedać
velcapone
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 104
Auto: Subaru Legacy
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna

03 Kwi 2017, 18:19

dzida napisał(a):Ciekawi mnie co chcesz wsadzić za audio, że będzie lepsze od Marka. Wygłuszenie na plus.

http://www.bartex-caraudio.pl/index.php ... 1&osCsid=1

Raczej wszystko ze stajni braxa. Podejrzewam, iż Audio będzie więcej warte niż samochód. :naughty: Takie zboczenie mam. :D

Dziękuję za wypowiedzi. Lecz Lexusów LS 430 jest mało czy ew. ktoś jest w stanie dac jakąś alternatywę? Nie chcę się ograniczać do jednego modelu wiadomo jak to nie raz bywa szukanie latami...
zighnetar
Nowicjusz

03 Kwi 2017, 18:54

Jest jeszcze GS430 II gen
Kieł
Stały forumowicz

04 Kwi 2017, 07:06

zighnetar napisał(a):Raczej wszystko ze stajni braxa. Podejrzewam, iż Audio będzie więcej warte niż samochód. :naughty: Takie zboczenie mam. :D

wyjdzie drożej niż auto :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Kwi 2017, 15:21

Może jakaś Acura
Tutaj jest fajna ale trochę wiekowa już :D (rzadko spotykany środek + szyby bez ramek = cudo hehe)
[link do Sprzedajemy wygasł] - reszta pieniążków na nagłośnienie + doprowadzenie tego egzemplarza do "ładu" :ok:
Lub
[link do oferty na Allegro wygasł]
Kieł
Stały forumowicz

15 Kwi 2017, 12:37

Okey. Jeszcze zapytanie. Ile mniej więcej będzie wynosiło OC na lexa LS 430??? Dla młodego kierowcy?

Teraz masakra bo młody kierowca za byle jaką Honde Jazz musi płacić 2000 zł to jest chore. Często wartość OC przewyższa wartość auta.
zighnetar
Nowicjusz

15 Kwi 2017, 13:58

wypełnij jakąś porównywarkę OC online to znajdziesz mniej więcej odpowiedź
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Kwi 2017, 22:43

Czyżby porównywarka się nie pomyliła i wyliczyła najtańszą opcję na 4600 zł?? :x :x :x

Ktoś kto posiada auto z segmentu F lub E z silnikiem powyżej 3.5l mógłby napisać ile płaci za OC?
zighnetar
Nowicjusz

15 Kwi 2017, 22:47

2,5 roku masz prawo jazdy, pewnie jesteś młody, to na co liczyłeś?
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

15 Kwi 2017, 23:14

zighnetar napisał(a):Czyżby porównywarka się nie pomyliła i wyliczyła najtańszą opcję na 4600 zł??

Ktoś kto posiada auto z segmentu F lub E z silnikiem powyżej 3.5l mógłby napisać ile płaci za OC?

Nie pomyliła się. Jeżeli wcześniej nie miałeś żadnego OC ani nie byłeś współwłaścicielem, jesteś osobą młodą przed 25. rokiem życia to masz same zwyżki ubezpieczenia. Do tego Lexus i to LS z dużym silnikiem... Ostatnio liczyłem ile mój brat zapłaciłby za Seata Ibizę 1.9 TDI 90 KM - wyszło przynajmniej 2.500 zł o ile dobrze pamiętam, bo cena mnie zszokowała. Także te ok. 5.000 za ubezpieczenie OC to nie jest tak dużo w Twojej sytuacji (młoda osoba + brak zniżek + auto premium + duży silnik).
mAt55
Nowicjusz

Auto: Seat Ibiza