Auto z silnikiem V6 do 8000 zł

03 Lis 2014, 22:36

Wigam
Poszukuje auto z silnikiem V6. Z wymagan to tyle ;). Myślałem o Omedze z 3 litrowym motorkiem, wielki plus dla niej za cene i tył napęd ale minus za mase i przyśpieszenie. Drugi typ to alfa 156 ale znowu mało kaski wiec narazie odstawiam na bok. Poważnie rozgladam sie za Galantem. Autko super, agresywny wyglad i dobre opinie o silniku V6. Z tego co widzialem starsze roczniki można znaleźć za nie duże pieniadze. Ciekaw jestem co wy proponujecie i dlaczego oraz jakie są wasze opinie na temat omegi i galanta.

Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Knoper93
Nowicjusz

Miejscowość: Dobroń
Prawo jazdy: 14 02 2012
Auto: VW Golf 4
Silnik: 2.0 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
0

03 Lis 2014, 23:01

To może F.Mondeo mk2 2.5.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
0

03 Lis 2014, 23:23

Mondeo odpada. Takie bez płciowe to auto. Chyba że mk3 ale nie te pieniadze.

Pozdrawiam
Knoper93
Nowicjusz

0

04 Lis 2014, 06:21

Ode mnie Ford Probe.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

04 Lis 2014, 20:38

Mondeo bezpłciowe.. ale jak kupisz AR to walisz pione z mechaniorem. :ok:
Probe dobry ale pamiętaj żę utrzymanie do tanich nie należy i mówię tu bardziej w razie stłuczki, przetarcia.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

04 Lis 2014, 23:21

Probe fajne autko ale 2 drzwiowe. Celuje bardziej w 4 furtki. Co do mondeo po prostu mi sie nie podoba
Knoper93
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS z układem Climate Concierge
    Układ Climate Concierge – pierwszy na świecie kompleksowy system nadzorowania klimatu w kabinie samochodu. Nowy LS wyposażony jest w mnóstwo zaawansowanych technicznie urządzeń pokładowych, do minimum ograniczających ...

05 Lis 2014, 14:14

Okej, nic nie mówię tylko jak kupisz Alfe to musisz bardzo dbać.
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

05 Lis 2014, 15:04

Ode mnie Vectra 2.5 v6 tylko ciężko trafić na zadbany egzemplarz w dobrym stanie,ale warto się rozejrzeć. Zakładasz dobrą instalkę i jazda wychodzi wtedy bardzo ekonomicznie.
Sambert
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2002
1

07 Lis 2014, 00:42

Vectra fajna, aż mi głupio że o niej nie pomyślałem. Problem jest tego typu ze w łódzkim praktycznie żadnej sztuki. Dzieki panowie za pomoc i zainteresowanie

Pozdrawiam
Knoper93
Nowicjusz

1

07 Lis 2014, 10:55

Knoper93 napisał(a):Wigam
Poszukuje auto z silnikiem V6. Z wymagan to tyle ;). Myślałem o Omedze z 3 litrowym motorkiem, wielki plus dla niej za cene i tył napęd ale minus za mase i przyśpieszenie.

No to co? Wszystkie wymagania spełnia Ford Sierra :wink:.

Za 8k kupisz z V6.

Ma RWD lub możesz kupić z prawdziwym 4x4 (66% na tył/34% na przód).

Masa - około 1150 kg.

Z V6 (z samych 2.9 v6 były jeszcze 2.8 v6, 2.3 v6 itp) masz Bob'a 12v 145 KM lub kupić po swapie ze scorpio z BOA 24v 200 KM.

Jedynym dla Ciebie problemem będzie to że jest ich mało, za to można dorwać je bardzo zadbane.

[link do oferty na Olx wygasł]

Link przykładowy.

Jest ich mało ale jak poszukasz ze 3 miesiące to spokojnie wpadnie jakaś ładna sztuka. Zapomniana już legenda rajdów i driftu. Osobiście bardzo polecam. Akurat trafiłeś w moment w którym na aukcjach będzie najmniej takich samochodów na sprzedaż (początek zimy). W lato jest "wysyp" takich V6 (koledzy na forum są na to świadkiem bo w jednym temacie można było wrzucić z 6-7 linków V6 w 20 minut). Tak czy siak i tak jest ich mało ALE są zadbane... Warto jej szukać.

A mogę spytać o co chodzi z tym V6??? Dlaczego jest to tak bezwzględny warunek??? AR 156 Radzę raczej odpuścić przez dość wysoką problematyczność. (Cześć chłopaki, znowu praca mnie dopadła :D).

Mój znajomy puścił oryginalną Sierrę V6 12v (liftback) 145 KM za 2k rok temu. Z tym że miał wybebeszony środek, kubły, zaspawany most, odpięte heble z tyłu, wahacze od Scorpio cos. Nowy właściciel zmienił most na szperę 25%, podłączył hamulce z tyłu uzupełnił środek na serię i śmiga sobie do dziś po Warszawskiej woli, kosztowało go to 1300 zł ze skończeniem na primo.

Omega jest super samochodem ALE bardzo ciężkim to fakt. Poza tym super limuzyna... Bardzo fajny samochodzik.

Galanta OSOBIŚCIE nie szanuje bo ma popsuty fabrycznie napęd (FWD).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
0

07 Lis 2014, 11:10

Vermin napisał(a):Galanta OSOBIŚCIE nie szanuje bo ma popsuty fabrycznie napęd (FWD).

Tia a jak ktoś nie będzie zamiatał tyłem to faktycznie upieranie się przy RWD jest tak ważne ja zeszłoroczny śnieg :D

Ścierka szczególnie podczas dzwonka daje dużo frajdy... za to dałbym jej pionę przy normalnym użytkowaniu :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

07 Lis 2014, 11:44

szybki napisał(a):Tia a jak ktoś nie będzie zamiatał tyłem to faktycznie upieranie się przy RWD jest tak ważne ja zeszłoroczny śnieg :D

Szybki ja już dawno uznałem że wszelkie dyskusję na temat wyższości napędów na forum mijają się z celem. Właśnie dlatego napisałem wielkimi literami OSOBIŚCIE. Takie jest moje osobiste zdanie bo jeżdżę tylko samochodami RWD. Poza tym autor w pierwszym poście napisał że RWD jest dla niego zaletą. Ja OSOBIŚCIE nie brał bym Galanta pod uwagę przez FWD, a z racji że) autor podkreślił RWD jako zaletę w pierwszym poście zwróciłem na to uwagę w moim.

szybki napisał(a):Ścierka szczególnie podczas dzwonka daje dużo frajdy... za to dałbym jej pionę przy normalnym użytkowaniu :D

Podczas dzwonka w jakim sensie???

Vermin
Stały forumowicz

0

07 Lis 2014, 14:57

Vermin napisał(a):Szybki ja już dawno uznałem że wszelkie dyskusję na temat wyższości napędów na forum mijają się z celem.

A nad czym tu dyskutować... jeżeli nie wykorzystujesz napędu to co Ci da więcej RWD niż FWD??
Już nie wspomnę o porze zimowej i dłuższej trasie bez systemów trakcji w RWD.

Vermin napisał(a):Podczas dzwonka w jakim sensie???

Zgaduj zgadula w którym aucie chciałbyś być za kierownicą???

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

P.S.

Vermin wskaż mi chociaż jeden plus starego auta RWD które nigdy nie będzie na torze a jego dniem powszednim będzie droga bez latania bokami z kierownikiem amatorem???
szybki
Moderator - Tuning

0

07 Lis 2014, 16:54

szybki napisał(a):A nad czym tu dyskutować... jeżeli nie wykorzystujesz napędu to co Ci da więcej RWD niż FWD??
Już nie wspomnę o porze zimowej i dłuższej trasie bez systemów trakcji w RWD.

Ale kogo to właściwie obchodzi??? Ja bym nie brał GALANTA BO MA FWD I KONIEC. A jak chcesz kogoś przekonać to sobie przekonuj autora, dla niego RWD to zaleta -> moim zdaniem bardzo słusznie ale to z nim dyskutuj jak chcesz go przekonać bo to on się waha między samochodami z różnym napędem. Jego samochód jego sprawa... Ja bym FWD nie kupił.

szybki napisał(a):Zgaduj zgadula w którym aucie chciałbyś być za kierownicą???

P.S.

Vermin wskaż mi chociaż jeden plus starego auta RWD które nigdy nie będzie na torze a jego dniem powszednim będzie droga bez latania bokami z kierownikiem amatorem???

Omega to stare RWD.

Sierra to stare RWD.

Galant to stare FWD.

I w czym stare FWD ma być niby lepsze od starego RWD??? Bo nie do końca zrozumiałem Twój tok myślenia???

Pokaż jeszcze Galanta przy tej samej prędkości żeby było jakieś porównanie... Wiesz ja wyszedłem cało z czołowego spotkania z pijaczkiem z Audi A6... Pisałem o tym parę postów na forum chyba z pół roku temu. Z tych co pamiętam to Kirin był obecny w tym temacie. I oby szczęście mi tak (nie zapeszając) zawsze sprzyjało. Oba samochody nie do poskładania ale gdybyś zobaczył Audi po tym wszystkim to byś się mocno przestraszył. Jechałem Sierrą mk2 sedan... Mówisz tak jakby to była jakaś cykająca bomba na kółkach, a tak nie jest...

Może od razu powiedz mu żeby jeździł autobusem bo samochody są niebezpieczne??? Albo niech czołg sobie kupi...

A w dyskusję o napędach nie wejdę bo zawsze kończy się to niczym... Poza tygodniem dyskusji żeby na końcu stwierdzić że wszyscy się lubimy.

Vermin
Stały forumowicz

0

08 Lis 2014, 07:21

Vermin napisał(a):Mówisz tak jakby to była jakaś cykająca bomba na kółkach, a tak nie jest...

to nie jest cykająca bomba...

proszę Cie nie udawaj że tego nie widzisz... to auto pod względem bezpieczeństwa jest nic nie warte jak większość aut tamtych lat...
I nie patrz na gwiazdki, wyniki w procentach tylko patrz co się dzieje z konstrukcją auta i na komentarze...
Wkleiłem Ci proste porównanie dwóch Fordów które trudno negować...

Vermin napisał(a):I w czym stare FWD ma być niby lepsze od starego RWD??? Bo nie do końca zrozumiałem Twój tok myślenia???

Interesujesz sie motoryzacją to powinieneś wiedzieć że nie ma auta do wszystkiego bo jak jest do wszystkiego to jest do niczego...
Więc:
jeżeli ktoś nie chce latać bokami
jeżeli auto nie ma mocno wytrzepanego niuta i mocy
jeżeli auto jest używane tylko na drodze do zwykłej jazdy
to na czym polega wyższość napędu RWD bo nie wiem...???

A mój tok myślenia który jest dla Ciebie nie zrozumiały opiera się na konkretnych doświadczeniach gdzie posiadam szybkie auto FWD na fajnym zawiasie, używam często baaardzo mocnego AWD i RWD... Więc nie znając kierownika (jego umiejetności), dokładnego przeznaczenia auta nie polecę mu na pewniaka RWD i to starego (bez systemów) bo może sobie zrobić krzywdę.
I żeby nie było to nie tylko ja mam takie odczucia tylko wszyscy moi znajomi moto zajawkowicze...

P.S.

Nie skupiam się na galancie ale trochę nim jeździłem jako pasażer, trochę też jechałem ścierką no i porównanie tych aut w kategorii zwykłej jazdy połączonej z komfortem jest nie na miejscu. Jest miedzy nimi przepaść...
szybki
Moderator - Tuning

0