Auto z silnkiem benzynowym do 14k

09 Kwi 2019, 10:25

Witajcie,
Poszukuje ekonomicznego auta do jazdy, jest to jazda głównie po mieście 80% miasto 20% trasa. Rocznie robie z 10-12k km. Co do wymagań to musi być klima, niskie koszty utrzymania. Ostatnio poszukiwałem głównie Astry H, Octaviii I z silnikiem 1.6 mpi oraz Hondy Civic vii, jednak jestem otwarty na różne propozycje, może coś dynamiczniejszego ? Po wakacjach mógłbym dołożyć instalacje gazową do auta, jeżeli byłaby taka potrzeba. Strasznie podoba mi się Seat Leon 2 gen, ale to chyba nie ten budżet :?: Moja wiedza o motoryzacji nie jest zbyt obszerna, dlatego prosiłbym kogoś kumatego o rade.
Autka poszukuje w Białymstoku i okolicach
Co myślicie o tych ogłoszeniach?
[link do oferty na Olx wygasł]
milek347
Nowicjusz

Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: Seat Ibiza III
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

09 Kwi 2019, 11:02

milek347 napisał(a):Po wakacjach mógłbym dołożyć instalacje gazową do auta, jeżeli byłaby taka potrzeba
W tym przypadku celowałbym w auta z silnikami które dobrze go tolerują więc Civica warto odrzucić albo zdecydować się na niego i nie zakładać gazu. Fajnie by było jak byś znalazł model z silnikiem 1.6 w dobrym stanie. One fajnie jeżdżą i są stosunkowo oszczędne.

Jach chcesz założyć LPG to w Golfie V warto wziąć pod uwagę w silnik 1.6, a w Astrze H warto celować w 1.8 Z18XER.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!