Witam. Szukam używanego samochodu do 45 000 zł. Moimi kryteriami są: diesel, przynajmniej 77 kW (silnik 1,9, albo 1,6). Najlepiej w kombi, lub hatchback, lecz z większym bagażnikiem (np. takim jak w octavii 1,2). Rocznik powyżej 2010 roku.
Miałem na oku skodę octavie 2, ale po oględzinach kilkunastu w komisach i przyciśnięciu sprzedawców dochodzę do wniosku, że nie ma żadnego egzemplarza,w którym nie były wymieniane szyby, maska, zderzak itp. każdy miał coś wymieniane, albo ma na karku 150-180k przy roczniku 2011 (!).
Na mniejsze przebiegi nie masz co liczyć, bo te auta nie są kupowane po to, aby stać w garażu Ale ni tak zapewne trafiłeś na samochody po flotach, ale świeżo sprowadzone okazje z Niemiec.
Dla porównania w Octavii narzeczonej, jest już coś koło 250tyś.km rocznik 2011
Patrzyłem tylko krajowe auta Ale pociągnąłem raz za język, okazało się, że roczniki szyb są z różnicą 2 lat, okazało się że były wymieniane, przednia, tylna... drugi powiedział mi, że coś tam może i było lakierowane, ale na lakierze nie będę jeździł, w trzecim niby nic, a zauważyłem złe spasowanie zderzaka... już mam dosyć szukania komisowych samochodów i chętnie bym kupił coś od prywatnego sprzedawcy
SO II 1.9 TDI 105KM nie zawodzi, powiedziałbym nawet, że wprost przeciwnie - to bardzo trwałe auto, ale jak sam zauważyłeś trudno o niezajechaną sztukę.
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
Kierowco - czas na zmianę opon! Nie czekaj na pierwszy śnieg Zima nie musi co roku zaskakiwać kierowców – na korki i stłuczki na mokrych czy śliskich jezdniach jest antidotum: homologowane opony zimowe lub całoroczne. To właśnie teraz – gdy temperatura rano spada ...
dominikx96 napisał(a):albo ma na karku 150-180k przy roczniku 2011
i to jest norma u nas ale polaczki wierzą, że 10- letnie diesle mają poniżej 200tys.
Ode mnie z trwałych, a nawet trwalszych diesli od 1,9TDI/105KM (to nie to samo co stare tedeiki!) to Hyundai i30 i Kia Cee'd 1,6 CRDi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł]
1.9 TDI o którymś oznaczeniu miało problemy z blokiem silnika. To artur73 kiedyś pisał. Jakieś miały DPF potem. Ogólnie silnik nie jest zły ale do super jakości dużo mu brakuje.. Ja proponuję Fiata Crome 1.9 JTD
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.