Auto z zagranicy chyba mam maly problem?

19 Lis 2007, 13:11

Mam taki problem, przywiozłem auto z Niemiec jakiś rok temu po przyjeździe zrobiłem rozszerzony przegląd i auto stoi do tej pory nie zarejestrowane bo pieniądze na ten cel niestety musiałem przeznaczyć na coś innego a później jakoś nie było kiedy, i chciałbym wiedzieć czy nie będę miał teraz problemów z zarejestrowaniem bo podobno wszystkie czynności trzeba wykonać zaraz po przywiezieniu czy wie ktoś czy będę musiał zapłacić jakąś kare jeśli tak to jak wysoka i czy jakieś inne konsekwencje sie z tym wiążą?
lukier
Nowicjusz

02 Gru 2007, 17:18

Największy problem to Akcyza, którą trzeba zapłacić zaraz po przywiezieniu, z tego, co wyczytałem za takie nie zapłacenie jest mandat karno skarbowy w wysokości 100 złotych plus 10 złotych za każdy dzień zwłoki, czyli jak rok to jakieś 3650 złotych a co do reszty to nie wiem.
Jacek
jaceknie
Początkujący

Miejscowość: Nowy Dwór Maz.
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymiana rury wlewu paliwa - Toyota Yaris II P9 2006 - 2011
    Jak pewnie wszystkim wiadomo ten model boryka się z rdzewiejącym układem wlewu paliwa i można to zaobserwować w większości modeli P9 z silnikiem 1.0 i 1.3 które układ ten mają taki sam. W moim przypadku podczas tankowania ...
    Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...