Witam. Na wstępie chciałbym podkreślić to, że na samochodach znam się mało. Prawo jazdy co prawda mam, ale nie jeździłem od roku i doświadczenia u mnie z motoryzacją brak. Od pewnego czasu jednak czytam opinie ludzi i dojrzałem do założenia tematu.
W kwietniu tego roku chcę kupić samochód, którego cena będzie oscylowała w granicach 14k. Auto oczywiście nie musi tyle kosztować, chciałbym też wziąć pod uwagę inne wydatki (możliwe naprawy, wymiany oleju na wstępie, opłatę za paliwo w drodze powrotnej do domu
![Smile :)]()
). Powinno być ekonomiczne - najchętniej hatchback z dieslem i tu brałem pod uwagę:
1) Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM - zakochałem się w tym samochodzie siedząc na miejscu pasażerskim
![Smile :)]()
chociaż przeczytałem, że nie jest do końca ekonomiczne , ze względu na jego awaryjność i perspektywę jeżdżenia po drogach lubelszczyzny - tragedia.
2) Seat Leon 1.9 110KM - o tym samochodzie nie wiem nic, więc czekam tylko na wasze opinie
3) Alfa Romeo 156 - wiem, że to nie hatchback, ale biorę go pod uwagę
4) /chcialbym, zeby tu wyskoczyły jakieś wasze propozycje, bez pospolitych samochodów typu - Golfy, 207ki, Ibizy, ponieważ mam już ich szczerze trochę dość na drogach i nie chciałbym być jednym z nich, bez obrazy/
Ostatnio edytowany przez Gość, 04 Lut 2011, 13:07, edytowano w sumie 1 raz