REKLAMA
Cześć,
Na placu boju zostały mi te dwa modele, jeśli jednak chodzi o accorda biorę raczej pod uwagę tylko silnik 2.4, więc z uwagi na cenę musiałbym pewnie wziąć VII (2003-2008). Jeśli natomiast chodzi o avensisa to biorę pod uwagę tylko silnik 1.8 w benzynie i model TL27, a więc lata od 2009. Wiadomo, że nie ma co porównywać osiągów w takim zestawieniu, ale accorda VII 2.0 nie chcę bo trochę słaby dół, większe spalanie i brak 6-biegowej skrzyni, VIII też nie chcę bo mimo 6 biegów nie podoba mi się zwyczajnie, jest też za niska.
Mój dylemat brzmi chyba czy warto jeszcze kupować za takie pieniądze 11-letniego accorda (nawet 2.4) bo takiego mam na oku czy jednak lepiej kupić 7-8 letniego avensisa, które podobno są lepiej antykorozyjnie zabezpieczone, no i przy ich spalaniu darowałbym już sobie gaz, do hondy to byłaby konieczność. W hondach trochę straszy mnie korozja, nie mają najlepszego zabezpieczenia, a czas płynie.
Byłbym wdzięczny za Wasze spostrzeżenia, bo w kropce ciągle jestem.
Mazdę 6 GH raczej odrzucam, też z uwagi na korozję, choć pytanie czy wyłazi o wiele bardziej niż w accordzie ?