Auto za 5 - 6 Tysięcy

31 Sty 2010, 19:51

A co do Polówki, to chciałbym się dowiedzieć która jednostka najlepsza będzie, rozpatrywałem takie(chodzi mi o moc, przyspieszenie, bezawaryjność, a przy tym w miarę oszczędność):
- 1,0 45KM
- 1,3 55KM
- 1,4 60KM
- 1,6 75KM

Oczywiście mówię o hatchbacku.

Co do Skody muszę poczytać, popytać się, ponieważ do czynienia miałem ze starymi wersjami 105, 120 oraz felicja. Jakby ktoś mógł porównać te dwa autka, będę wdzięczny.
ravie
Nowicjusz

Miejscowość: Żary

31 Sty 2010, 19:55

Akwarium Ci się podoba? Lepsze już to Punto.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

31 Sty 2010, 20:00

Co do Polo to minimum 1,4 60KM
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sty 2010, 21:49

Jeździłem Punto, a dokładnie Grande Punto tylko że nowym i Punto 2 i powiem szczerze że nie jeździ mi się zbyt dobrze, wydaje mi się taki ociężały jakoś, natomiast jeździłem Polo 2 i byłem aż zdziwiony, że tak stare auto potrafi ładnie jeździć, oraz jeździłem Polo 3 jako pasażer i powiem że też bardzo dobre auto(tylko nie wiem jak się go prowadzi). Ciężko mi się zdecydować co kupić... Narazie obstaje przy Polo, ale jak widać w temacie zdanie mi się zmienia, a planuje już za około 2-3 tygodnie kupić auto:). Będę bardzo wdzięczny za dalsze propozycje oraz opinie, bardzo mi to pomaga.

[ Dodano: Nie Lut 21, 2010 18:28 ]
Dawno się nie odzywałem, poszukiwałem autka wszędzie gdzie się dało, nie chce odgrzewać już tematu, ale tylko powiedzieć Wam co wybrałem:) Jest to Opel Astra I F, 1.6, 100KM, 95 rocznik, ładne autko za 5000, wszystko działa jak należy:) Jutro odbieram i będę śmigał, dzięki za pomoc:)
ravie
Nowicjusz

Miejscowość: Żary
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Montaż, konserwacja i obsługa akumulatora
    Przed zamontowaniem akumulatora należy za pomocą ciepłej wody oczyścić klemy (zaciski akumulatorowe) i podstawę mocowania akumulatora. Dopiero po wykonaniu tych czynności można rozpocząć montaż. Należy także pamiętać, iż ...