Witam. Wiem, że sporo tu podobnych tematów, przeczytałem te ostatnie szczególnie i natchnęło mnie to do utworzenia własnego, z własnymi oczekiwaniami
Otóż do tej pory poruszałem się autkiem ojca i wreszcie czas nadszedł na zakup drugiego, którym będę jeździł głównie ja. Budżet tak jak w temacie - 5000 zł, maksymalnie 6000, ale to już raczej bez żadnych dodatkowych kosztów związanych z zakupem. Auto najlepiej z niedużym silnikiem, jakieś 1.4, 1.6 lub diesel. Gaz? Nie jestem do końca przekonany co do kupowania auta z LPG, chyba że byłaby to pewna inwestycja, a autko nie byłoby już zmęczone instalacją. Nie mam żadnych szczególnych wymogów co do wyglądu i zastosowania, byle nie kombi
Jak do tej pory interesowały mnie głównie samochody takie jak: Ford Focus, Seat Ibiza/Cordoba FL, Peugeot 206, ale oczywiście nie jestem zamknięty na inne propozycje. Japończyki raczej odpadały ze względu na problemy z rdzą, gdyż jednego już w domu mamy i jest z nim gorzej z dnia na dzień... ale nie mówię nie, gdyby było coś fajnego
Jestem ze świętokrzyskiego, więc interesują mnie auta głównie z tego województwa, ewentualnie łódzkie lub śląskie w pobliżu świętokrzyskiego
Jak dotąd przejeździłem pobliskie komisy itd. niestety większość aut to strasznie zużyte i wypierdziane modele. Byłem też oglądać Peugeota 206 z Niemiec u jednego handlarza, ale mimo atrakcyjnego wyglądu, okazało się że silnik nadaje się do wyrzucenia, a nie jazdy. Chcę samochodzik na max 4 lata i potem zmiana na coś lepszego, już za swoje ciężko zarobione pieniądze
Bardzo prosiłbym o pomoc, może ktoś podeśle jakieś ciekawe oferty
Ja już szczerze mówiąc nie mogę patrzeć na olx, ale postaram się poszukać jutro i też załącze coś w tym temacie do waszej oceny
Pozdrawiam.