Auto za 6000/8000 tysięcy

18 Sty 2008, 19:21

Witam,
mam do Was pytanie:
chciałbym kupić auto za około 6000-8000 tysięcy, w zależności czy jest już z gazem, czy będę musiał wyłożyć na instalację. Myślę o okresie 5-6 lat, potem bym je zmienił.
Myślę o Civicu V generacji, można kupić już od 5500 niezłą wersję. Choć może macie jakieś inne propozycje? Na pierwszym miejscu stawiam bezawaryjność exequo z ekonomicznością (bo jestem studentem), osiągi oraz komfort z jazdy są oczywiście ważne, ale przy wyborze będę się sugerował głównie pierwszymi dwoma kryteriami. Dlatego myślę o Civicu V z silnikiem 1.5(rocznik 95), do którego włożę instalację gazową. A jak wiadomo, Japończyki słyną z bezawaryjności.
Mam też pytanie zwłaszcza do posiadaczy Civica, czy bierze go ruda jak ma ok. 14 lat? I jak się sprawuje, co w nim szwankuje?

Co Wy na to?
Będę wdzięczny za Wasze odpowiedzi.
marcin_gl21
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań/Głogów

18 Sty 2008, 19:41

Witam....
Kolego co mogę ......co mogę tobie zaproponować, ja myśle że honda to dobry wybów dla studenta...jest mało awaryjna i wogóle.Ten silnik 1.5 jest dynamiczny i dość ekonomicznym,
Nie wiem jednak czy dobry pomysł jest wkłądać gaz do japończyka...to trudne i kosztowne.
Zastanów się nad :
1-Golf III
2-Audi B4
3-Mazda 3
4-Bmw seri 3

Miłego wyboru ;)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

18 Sty 2008, 22:13

albo jakaś astra za taką cene można w dobrym stanie znaleźć
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Sty 2008, 17:43

Astry nie kupuj chociaz ładna to może ja pograzyc korozja.
Jesli trafia Ci sie Civic za 5,5 tys bez gazu i do rejestracji to warto go kupic i załozyć gaz,tylko nie załozysz innej intalacji niz sekwencyjnej która jest troche drozsza.
Kupujac Civica uważaj na tylne nadkola i klape bagaznika bo tam przeważnie mozna znalezc korozje.
Jest wiele zadbanych egzeplarzy, ale sa tez takie które sa poszpachlowane i pomalowane ,jesli jest to niedokładnie zrobione to korozja wyjdzie by denerwować uzytkowników civica v :x
Obejrz dokładnie te miejsca jesli wszystko ok to warto kupic ten samochodzik.Silnik 1.5 ma bardzo dobre przyspieszenie napewno nie zostaniesz z tyłu na swiatłach :lol: i nie pali duzo w trasie mozesz złapac 5l a w cyklu miesznym 6-7 l max 8 przy dobrym wciskaniu gazu :wink:
passek b5
Początkujący

20 Sty 2008, 11:11

Po tym, co i poradziliście, szukam na Allegro zwłaszcza Civiców V lub BMW serii 3. Czy takie auto, które jest z 94-97(starszych za bardzo nie chcę, a nowsze są za drogie. Może być ew. 93, ale w super stanie, wyposażeniu i niskiej cenie) są brane przez rudą [dzięki za udzielone odp]? I co w nich siada gdy mają przejechane około 170-180 tys. km (bo taki jest chyba standard, przynajmniej większośc aut na Allegro oscyluje wokół tego)?

A czy w tych autach jest komputer pokładowy, który rejestruje przebieg, i czy trudno jest go oszukać? To znaczy albo cofnąć licznik albo spowodować wolniejsze jego nabijanie?

I pytanie ogólne - moglibyście podać adres jakiejś strony, gdzie znajedę podstawowe informacje na temat rodzajów instalacji gazowych(jakieś LPG, sekwencyjne a coś mi się słyszało o jakiejś PNG)? Jak wpisuję w Guglu to mi na pierwszych 5 kartach z wynikami wypluwa same warsztaty montujące, a nie informacje ogólne...
marcin_gl21
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań/Głogów

20 Sty 2008, 13:52

Jeśli stawiasz na ekonomię to BMW sobie odpuść rocznik 93 z przebiegiem 180 tyś to raczej nierealna sprawa. Miedzy BMW a Civicem niem się co zastanawiać. Bież CIVICA i będziesz zadowolony.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie