29 Mar 2014, 15:01
Witam wszystkich zmotoryzowanych. Tak jak napisałem szukam samochodu za 9 tysięcy. Mam na zakup przeznaczone 10 000, ale wszelkie formalności kosztują po zakupie samochodu, zapewne od razu będzie trzeba wymienić wszystkie płyny, oleje, smary ... Kto wie czy o oponach nie będzie trzeba pomyśleć, więc chciałbym wydać te 9 tysięcy na zakup, a 1000 mieć na koszty już po zakupie. Ale dobrze przejdę do wymagań dt. auta. Jestem jeszcze uczniem, być może pójdę na studia więc samochód powinien być racjonalnie bezawaryjny. Wiem, że nie ma całkowicie bezawaryjnych aut bo używany samochód nigdy taki nie będzie, ale chciałbym nie spotykać się zbyt często z mechanikiem, a jak już to tylko z jakaś racjonalnie błahą naprawą. Co do samochodu nie będę ukrywał, że interesował by mnie jakiś samochód niemiecki. Jednak opinie o niemieckich autach są chyba najlepsze. Tylko nie wiem czy w tej cenie coś by się znalazło. Drugą bardzo ważną cechą auta powinna być ekonomiczność ponieważ tak jak pisałem na razie nie zarabiam regularnie. Jeśli chodzi o mieszankę paliwową to chciałbym benzynowca. Gazu raczej bym nie montował ponieważ podobno trudno później taki samochód sprzedać, a poza tym tak jak już pisałem nie miałbym pieniędzy na montaż. Osobiście podobają mi się hatchbacki, sedan czy liftback też mógłby być. Co do rocznika to czytałem tu na forum, że "rocznikiem się nie jeździ" więc Wam ufam. Najważniejszy jest chyba przebieg (oczywiście oryginalny) chciałbym tak samochód do 200000 tys. bo później to już chyba "złom". Chyba wszystkie wymagania powiedziałem odnośnie auta. Jeśli nie postaram się jak najszybciej odpowiedzieć. Jestem motoryzacyjnym laikiem, pewnie każdy kto przeczytał mój post to wyczuję, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.