Auto za max 5tyś!

04 Kwi 2012, 16:26

Witam wszystkich!
jestem tu nowy no i piszę bo mam mały dylemat
chcę kupić samochód.. moje fundusze są ograniczone.. :( jak to bywa w PL..
ważne dla mnie jest aby auto miało moc, żebym mógł sobie nim delikatnie przy...cisnąć ;) , rocznik powyżej 94 , elektr szybki, poj. max 2litry bez gazu
podam swoje typy:
-Fiat Coupe (mój faworyt)
-Honda Prelude
-Ford Probe
-BMW E36
-Mazda 323f (mało sportowe, ale ujdzie ;)
to tyle, napewno auta wyżej wymienione nie będą w idealnym stanie.. ale czy warto, czy lepiej zrezygnować z tych ala "sportowych" i kupić np Omege B?
może macie jakieś swoje typy?
dzięki z góry
tomekbc
Nowicjusz

Auto: ???

04 Kwi 2012, 20:36

Nic z tej listy nie kupisz za 5 k.
cezzar
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE
Prawo jazdy: 01 01 2001

05 Kwi 2012, 15:38

od pewnego czasu przeglądam allegro no i każde z tych aut znajdzie się w cenie 5 tyś
tomekbc
Nowicjusz

05 Kwi 2012, 16:26

Ja też szukałem auta w tej cenie. Niestety pare razy pojechałem autka i okazywało się, że coś nie działa i silnik mokry:P Trzeba miec wiele szczęścia żeby coś znaleźć za tą cene.
acidbrain
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 04 1983

05 Kwi 2012, 16:58

tomekbc owszem sa ale byłeś je oglądać?Jak obejrzysz to będziesz wiedział o czym mówimy.

A może tak Megane Coupe?Fakt idealne też nie będzie ale do drobnych poprawek znajdziesz spokojnie.
Choćby ta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] stoi u mnie w mieście i wizualnie wygląda nawet ok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2012, 17:56

nie byłem bo narazie sprawdzam co w tej cenie jest :) tak też mi się wydawało że za tą cenę to pewnie igły nie znajdę...
Barol myślałem o "Reni" ale ten silnik 1,6 jakoś mnie nie zachęca.. Fakt jeździłem kumpla meganką z tym samym motorem, dobrze się zbierał ale po jakimś czasie zaczął szwankować ;/ i teraz mam jakiś uraz..
proszę jeszcze o jakieś propozycje :)
tomekbc
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda po zmroku
    Jesienią dni stają się coraz krótsze, dlatego kierowcy częściej prowadzą auto już po zmroku. Jazda w takich warunkach jest o wiele trudniejsza niż przy świetle dziennym, zwłaszcza w miejscach nieoświetlonych latarniami ...

05 Kwi 2012, 18:44

Wszystko zależy od egzemplarza jaki sie trafi.

Ja od siebie polecam Fiata Bravo 1.6 lub 1.8 bo na 2.0 troche mało funduszy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Kwi 2012, 20:24

całkiem niezły :D 113kucyków w takim małym autku.. Może być ciekawie :)
ale choruje na Coupe.. te lampy z tyłu :mrgreen: tylko czy za taka kwotę to będzie dobre?
oglądałem kilka do 5tyś nawet ciut powyżej.. ale zwykle mają rejestracje np z wielkopolski a są nad morzem albo na dolnośląskim.. czy to może znaczyć że ktoś kupił szajs i chce się go pozbyć? bo nic innego mi do głowy nie przychodzi..
tomekbc
Nowicjusz

05 Kwi 2012, 20:30

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :D

kurde.. nie chcę trafić na padakę.. bo nie widzi mi się ładować drugie tyle na naprawy ;/
tomekbc
Nowicjusz

05 Kwi 2012, 22:03

Z tymi blachami bywa różnie ale zazwyczaj takie auta mają osoby które zaraz sprzedają dalej albo nie liczą sie z wydatkami czyli poprostu są zaniedbane.

Coupe do 5000zł to raczej kiepski pomysł no ale jak już uważasz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Kwi 2012, 22:07

1. Fiata "kupe" nie kupisz w dobrym stanie i za takie pieniądze. Dlaczego? Bo wszystkie lepsze egzemplarze zostały wykupione przez fanów modelu i kolekcjonerów, więc jest niemal niemożliwe abyś znalazł coś sensownego.

2. Tej hondy bym nie brał - ktoś wsadził filtr stożkowy i myśli, że to tuning... Daj sobie spokój z taką amatorszczyzną, nie wiadomo co jeszcze dłubał tam i co jest zrobione "na prowizorkę".

3. Zwracaj uwagę na szczegóły - akumulator oklejony taśmą do pakowania i nakładka na rurę wydechową w stylu szybcy i wściekli nic dobrego nie wróży. Lepiej kupić samochód nie przybajerowany.

Wnioskuję, że jesteś młodą osobą, która dopiero co odebrała prawko i chce się z kolegami trochę pościgać. Uwierz mi, ale za 5 kafli to nie ma nawet co myśleć o porządnym przyspieszeniu. Co z tego, że kupisz fiata, który ma napisane 140 koni jak będzie miał gorsze przyspieszenie od samochodów dzisiejszych, które mają 90km. Ochłoń trochę i zastanów się jeszcze raz nad jakimś samochodem. Tym razem stawiaj na trwałość a będziesz o wiele bardziej zadowolony - nie wiem, może kup np. audi 80.
Rodney
Początkujący

06 Kwi 2012, 11:34

fakt jestem młodą osobą :) ale prawko mam dwa lata tak dla ścisłości no i auto kupuje dla siebie a nie dla kolegów :) dzięki za rady :)
pozostaje mi dalej szukać, a audi 80 dobre auto ale drażni mnie wnętrze :) już wolę to co do tej pory czyli golfa 3 :)
tomekbc
Nowicjusz

06 Kwi 2012, 11:41

W tej kwocie coupe ba bank będzie do remontowania coś za coś :D do 5tyś szukałbym civica V tylko od kogoś rozsadnego.... prawda taka , że za 5tyś zł od auta nie można za dużo wymagać
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

16 Kwi 2012, 13:00

Jeśli chcesz auto na miasto, do którego nic nie dołożysz na starcie (jak to często bywa w używanych samochodach) to polecam Ci Citroena Saxo:
http://oiw.pl/citroen-saxo-lpg-lublin.html
shadebh
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001