REKLAMA
Witam,
w marcu nadchodzi czas kupna samochodu. Aktualnie budżet jest w granicach 18tyś zł mówię tu o samym samochodzie gdyż chce go zabrać na przegląd nawet 2 razy jak będzie trzeba żeby jak najmniej wydać na naprawy tuż po kupnie ew jak jakieś wymagane będą utargować. Generalnie chodzi mi o duży samochód więc wszystkie 307 HB itp odpada. Aktualnie robię średnio 30000-35000km rocznie mieszanie trasa/miasto tak więc diesel ew benzyna w ostateczność, co do pojemności ściganie się światła-światła mam za sobą tak więc nie potrzebuję potwora ale ważne jest żeby samochód był dynamiczny i na trasie nie było problemu z wyprzedzaniem.. Z wyposażenia przede wszystkim klima automatyczna, kierownica skórzana i ew automatyczna skrzynia biegów ale tylko w dwóch samochodów które mi się podobają. Skóry nie są wymagane ale będą miłym dodatkiem aczkolwiek wole kupić coś w lepszym stanie technicznym niż ze skórzaną tapicerką. Aktualnie na oku mam:
BMW E39 [link do oferty na Allegro wygasł] to ogłoszenie wpadło mi w oko, i co do BMW jak najbardziej może być automat.
Mercedes W210 [link do oferty na Allegro wygasł] też mogą być automaty
Ford Mondeo MKIII 2.0 130km HB lub benzyna 2.0 145km po lifcie, aktualnie na allegro nic ciekawego niema. Wiem że to auto w ogóle nie pasuje do pozostałych ale patrząc na wymiary jest spore, i tutaj tylko manual.
Z góry dziękuję za inne propozycje. Generalnie kombi i VW raczej odpada brałem pod uwagę A6 i A4 ale to pod znakiem zapytania.