Witam.
Szukam auta, ktore zaspokoi moje i dziewczyny potrzeby. Przez najblizsze 2 lata zamierzam nim prawie codziennie dojezdzac do pracy ( trasa 100 km ). Dlatego zamierzam wsadzic do niego instalacje sekwencyjna BRC Sequent.
Po dwoch latach autko przejmie dziewczyna i bedzie nim jezdzic juz raczej po miescie, sporadycznie trase.
Auto ma miec charakterystyke sportowa wiec raczej coupe.
Wazne jest zeby auto zaspokajalo nasze potrzeby wizualne dlatego to nie moze byc opel tigra ( uklon w jej strone ) czy volvo c70 ( uklon w moja strone
![Razz :P]()
).
Oczywiscie dla mojej kobiety najwazniejsza sprawa jest wyglad, ja natomiast zyczylbym sobie zeby ono dlugo jezdzilo bo na nowe predko nie uzbieram:). Dlatego najlepiej chcialbym zakupic rocznik ok 2000 roku i przebieg w granicach 100 tys. km.
Pojemnosc silnika mysle 1.6-2.0 max a optimum 1.8 bo czasem troche mocy sie przydaje.
Jesli polecilibyscie cos extra moge zaplacic za autko nawet 25 tys. zl. Tylko prosze zadnych Francuzow i fordow
![Smile :)]()
.
Niezbedne wyposazenie to klima,ABS,poduszka powietrzna. Reszta mi lata
.
Auto prawodopodobnie bede sprowadzal z Niemiec, tak wiec na oplaty, wszelkiego rodzaju wymiany olejow,paskow czy ubezpieczenie mam pieniadze odlozone osobno.
Oto moje typy:
Hyundai Coupe - znajduje sie na czele listy poniewaz stylistyka powala a koreance juz sie tak nie psuja tak jak kiedys.
Honda Civic Coupe - za hondowska niezawodnosc
Honda Accord Coupe - troche duzawa a musze miec na uwadze moja Pania ktora chcialaby cos mniejszego, poza tym silnik tam jest duzy i chyba gdzies czytalem ze nie lubi byc zagazowany ?
Toyota Celica - musialbym zakupic starsza i z wiekszym przebiegiem niz hyundai, poza tym naczytalem sie ze gnoje potrafia sprzedawac ja zespawana z kilku rozbitych modeli ... ale ta niezawodnosc toyot korci ..
Volvo C70 - chyba za droga inwestycja ? bo 25 tys. bym musial wydac a pozniej auto cos mi sie wydaje bedzie drogie w utrzymaniu. Ale z drugiej strony do hondy,toyoty czy hyundaia tez beda drogie czesci jak cos sie rozleci :>
Odrzucilem te modele:
Honda Prelude - brzydka a szkoda bo podobno solidna
Ford Probe - ford ***a wort
Vw Corrado - ble
Mazda MX-6 - za stara
Generalnie autko sportowe i solidne
. Napiszcie co uwazacie o moich typach, co polecacie.