Auto za ok. 6000-6500

12 Kwi 2016, 12:10

Witam
Szukam nowego auta za ok. 6500. Obecnie jeżdzę mazda 323F BJ z 2000 roku z silnikiem 1.4 75KM. Szukam nowego auta, gdyż moje zaczyna rdzewieć. Szukam przede wszystkim jakiegoś ciekawego auta, które musi się sprawdzać w trasie, wiec odpadaja auta pokroju Punto. Myślałem, nad Volvo S40 1.8, Golfem IV, Audi A3, Seatem Toledo/Leonem, BMW E36 i Ew. Mercedes W202, Honda Civic 6. Od auta oczekuje przede wszystkim benzynowego silnika, klimatyzacji, elektrycznych szyb i moc od 100KM w gore. Myślałem tez Ew. nad taka sama mazda, ale 2.0 131KM, ale wolałbym chyba jednak cos nowego. Poza tym, tym większe tym lepsze dla mnie ;) Pozdrawiam
xSannti
Nowicjusz

Auto: Mazda 323F BJ
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

12 Kwi 2016, 17:18

W tym budżecie odpuść sobie na pewno Toledo i Leona,Golf będzie bez szału bo z 1.6,na 1.8 trochę mały budżet.
Popatrz też na Astrę II,Vectre B i Mazde 626.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Kwi 2016, 08:30

A co z resztą aut ? Nad Vectrą B myślałem, ale obawiam się o szybko postępującą korozje, Mazda 626 kompletnie mi nie leży wizualnie. Astra II jest w porządku, ale w wersji Bertone, a obawiam się, że o taką może być ciężko w budżecie do powiedzmy 7000 z hakiem. Myślałem jeszcze nad Prelude, ale obawiam się, że to też po prostu fajne auto jako fantazja, a nie faktycznie do jeżdżenia na co dzień.

Co myślicie o tych autach:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

xSannti
Nowicjusz

13 Kwi 2016, 09:08

Akurat Vectra B po lifcie ma poprawione blachy i nie gnije tak szybko jak poprzednia wersja.
No Bertone to trzeba mieć minimum z 9k.

Golf ładny ale śmiesznie tani jak na już opłacone 1.8..
BMW od młodzika więc nie spodziewaj się szału..
Czarna wygląda ok ale cenowo tanio więc pewnie też bez szału..
Accord wieloodcieniowy i od handlarza trochę tanio..
Prelude też tanie jak na już opłacone auto..
Astra tak jak pisałem wyżej.

A coś takiego?
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko coś sporo wyświetleń..
[link do oferty na Olx wygasł] - obstawiam że był malowany bo nigdy nie widziałem w takim kolorze.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko obstawiam że może być skatowana..
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo rzadki widok na naszych drogach
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Kwi 2016, 09:26

Szczerze mówiąc, żadne z aut nie w moim guście ;/ Ibiza i 306 za małe. Ford nie leży mi kompletnie. Cordoba tak samo.
Szczerze mówiąc ja nie przywiązuje się do aut. Mazda jeździłem przez rok i teraz szukam juz czegoś nowego. Zakładam, ze następca tez długo ze mna nie bedzie.

Zastanawiam się nad ta Vectra, bo w sumie auto mi odpowiada. Tym bardziej, ze mówisz, ze korozja po lifcie juz go tak nie gnębi. A jak kwestia ogólnej awaryjności tego auta ? Jakie poważniejsze usterki się przytrafiają ?
xSannti
Nowicjusz

13 Kwi 2016, 09:56

Pagnę jedynie zauważyć, że masz 6,5k a nie 65, więc podejście nie chcę nie lubię nie podoba mi się jest co najmniej dziecinne :roll: w tym budżecie kupujesz stan konkretnego egzemplarza a mnie design dopasowany pod Twoje gusta
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Sports 800 - 1965 rok
    W 1962 roku Toyota zaprezentowała prototypowy model Toyota Publica Sports z dwucylindrowym silnikiem 697cc o mocy 28 KM. Dopiero w 1965 samochód trafił do produkcji, już jako Toyota Sports 800 z silnikiem typu bokser ...

13 Kwi 2016, 10:07

Tylko dlaczego miałbym zmieniać wtedy Mazdę która mi się dobrze jeździ na cos co mi kompletnie nie leży :) Mam 20 lat i auto jest dla mnie tylko i wyłącznie zabawką, wiec wybieram głownie emocjami. Tak jak pisałem. Nie mam problemu z tym, zeby po roku Ew. sprzedać auto.
xSannti
Nowicjusz

13 Kwi 2016, 10:13

Zobacz te:
[link do oferty na Olx wygasł] - obejrzałbym w pierwszej kolejności.
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg może być autentyczny.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

13 Kwi 2016, 10:37

Ten pierwszy ma gaz z tego co widze. Szczerze mówiąc zastanawiam sie czy to dobry pomysł. Nie jestem absolutnie przeciwnikiem gazu, ale obawiam się o jakość instalacji oraz o negatywny wpływ na silnik. Do tego dochodzą pewnie dodatkowe koszty przeglądu takiej instalacji. Co sądzicie ?
xSannti
Nowicjusz

13 Kwi 2016, 15:39

Siemka. Ja tez mam budżet ok 6500-7500zl i zastanawiam się nad audi a4 b5 1.9 tdi , skoda octavia w sedanie I gen. Volvo v40 kombi 1.9. Auta oszczędne, opinie różne może ktoś sie wypowiedzieć? Może akurat pomoże nam to obu :) Myślałem również nad mercedesem w202 w dieslu.
popierdziel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 2012
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Mercedes Benz w201
Silnik: 2.0 122km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1989

14 Kwi 2016, 17:32

A do czego szukasz auta i jakie Ci sie podobaja?
tomi1613
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 03 2015
Auto: Rover 200
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 1997

14 Kwi 2016, 18:16

[link do oferty na Allegro wygasł]

Mercedesy c klasa, ewentualnie skoda octavia I sedan, VW Bora. Najbardziej volvo i audi a3, a4. Potrzebuję autko do jazdy na uczelnię ok 35km w obie strony no i jak trzeba gdzieś zajechać czy to sklep czy znajomi :) myślałem nad czymś w gazie lub dieslu. Niestety nie jestem specem w samochodach, przesiadam się z Mercedesa 190tki 2.0 benz :(
Mój budżet to max 7500 i bardzo bym nie chciał znów wrzucać 3 tysi do auta żeby stało pod domem i sie nim nie dało jeździć :(
Pozdrawiam :)
popierdziel
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 11 2012
Auto: Mercedes Benz w201
Silnik: 2.0 122km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1989

14 Kwi 2016, 18:37

Masz już swój temat to po co pakujesz się w kolejny?

xSannti no teoretycznie gaz żle wpływa na silnik ale jesli instalacja była montowana niedawno to można rozważyć zakup no i tak jak mówisz przegląd jest droższy ale aż o całe 63zł.
Barol
Awatar użytkownika