Auto za około 15 tysięcy

13 Kwi 2011, 08:27

Zamierzam kupić samochód, środki to około 15 tysięcy ( sam samochód, mam też pieniądze na wstępne korekty opłaty itd. itp.). Jaki samochód radzicie kupić?

Wstępnie zainteresowały mnie dwie oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bardzo mi się podoba, ale ten przebieg jest na pewno kręcony ( z tego co słyszałem rozrząd jest na łańcuch, więc to i tak ma mniejsze znaczenie ). Co o nim sądzicie?

Albo:

Z góry dzięki
endo88
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

13 Kwi 2011, 13:23

po pierwsze daj wiecej informacji czy to ma byc samochod do uzytku czy do szpanu pod remiza (bo takie dales w linkach)
po drugie milion podobnych tematów bylo na tym forum wiec opcja szukaj nie zaszkodzi
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

13 Kwi 2011, 13:49

Mieszkam w mieście więc szpan pod remizą raczej nie wchodzi w grę. Przejrzałem forum w związku z tematami podobnymi, nie znalazłem w miarę aktualnego z podobnymi autami które mnie interesują. W sumie zawsze chciałem mieć kabrioleta ( w tym zakresie cenowym dominują jednak auta które nie były mi polecane, jak na przykład auta francuskie), stąd pierwsza propozycja. Jeśli uważasz, że inne bmw z mniej efektownym wyglądem zewnętrznym a podobnej cenie jest dużo lepszą propozycją to trzeba było napisać. Czy oprócz "wiejskiego szpanu" coś jest nie tak z samochodami, które podałem?

Jeśli chodzi o parametry samochodu, który chciałbym kupić to moge podać mniej więcej co mnie interesuje:

- pojemność ( do 2l )
- moc > 100 km ( choć nie koniecznie )
- jeśli chodzi o bryłę to raczej sedany
- nie chciałbym rocznika poniżej 1998
- Spalanie raczej nie jest problemem, chyba że jest więcej jak 17l/100
endo88
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

13 Kwi 2011, 17:21

bioly21 napisał(a):czy to ma byc samochod do uzytku czy do szpanu pod remiza (bo takie dales w linkach)

Subaru na pewno nie jest samochodem "do szpanu pod remizą" . :!:
Do szpanu to sobie można kupić nowy sweter z biedronki... :roll:
endo88, znajdzie się parę ciekawych samochodów:
Np. Rover 75
[link do oferty na Allegro wygasł]
Czy piękna Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Oczywiście są to przykładowe egzemplarze, żebyś sobie zobaczył czy w ogóle widziałbyś siebie w tym aucie.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005