Auto zamulone

24 Lip 2011, 00:05

Witam mam problem z autkiem. Mam golfa 3 w LPG. auto jest bardzo zamulone i obroty chodza nierówno. i pali mi ok 12L gazu to za duzo i to bardzo. Podobno mam do wymiany sonde lambda i uszczelki na monowtrysk bo łapie powietrze. To od tego autko jest tak zmulone i osłabione?
malin19881
Nowicjusz

Auto: Golf III 1.4 LPG

24 Lip 2011, 10:28

Poprzez uszkodzoną sondę moze palic bardzo dużo i mieć niestabilne obroty. Zasysanie lewego powietrza przez podstawę wtrysku powoduje spadek mocy i nierówną pracę silnika. Gumę po wtryskiem sprawdzasz tak, że odpalasz auto i łapiesz za wtrysk. Przechylasz na wszelkie możliwe strony i patrzysz czy zmienia się praca silnika, i szukasz pęknięć . Na początek guma a pózniej jak będziesz miał sprawną to przejdz do sondy. Warto także sprawdzić rozrząd bo złe ustawienie może powodować błąd sondy i wszelkie w/w objawy.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

24 Lip 2011, 18:09

mechanik probowal ustawic poprzez komputer i nie mogl bo sonda do wymiany i tez mowil by zmienic podkladki pod monowtrysk bo bierze te lewe powietrze. ale takze wymienił mi takie cos przy regulacji gazu, mialem takie pokretełko a on podpiął cos co przez komputer sie ustawia. No i teraz po przejechaniu jakiegos odcinka auto na gazie traci calkowicie moc i nie chce jechac co to moze byc? musze przełaczac na benzyne zeby jechac;/
malin19881
Nowicjusz

Auto: Golf III 1.4 LPG