Auto ze skórą i automatem - 30000 PLN

29 Cze 2021, 20:39

Witam wszystkich.

Chciałbym zmienić swoje obecne auto na coś innego. Roczny przebieg 15 tys. Ogólnie nie mam dużych wymagań. Poszukuje automatu, do tego tapicerka skórzana(drewno byłoby spoko dodatkiem) i nie najwolniejszy silnik.

Pierwszą myślą było BMW E90 ale z tego co widzę to wszyscy to auto odradzają i pochłania masę kasy.

Potem szukałem czegoś mniejszego typu segmentu B albo C ale znalezienie auta z takim wyposażeniem graniczy z cudem. Nie wiem o co chodzi. Ludziom nie podobają się automaty i skóry?

Z segmentu D i E też mnie nic jakoś specjalnie nie zachwyciło może jakieś Volvo S60 2.5T albo Mercedes W211 ale tutaj zapewne koszty serwisu znowu będą większe niż w E90 i koło się zamyka. Nie wiem co wybrać i jestem w kropce. :no:
Mazyr
Obserwowany

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW Seria 3 E46
Silnik: 325i 2.5 192KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

29 Cze 2021, 20:53

Mazyr napisał(a):Nie wiem o co chodzi. Ludziom nie podobają się automaty i skóry?

A może nie każdy kupując 10 lat temu auto segmentu b/c za 50-60 tysięcy miał ochotę dopłacać kolejne 15 do automatu i skóry? Pomijając już, że "fajności" posiadania skórzanej tapicerki jest mocno dyskusyjna

Podpowiem tylko, że skórzane wnętrza do aut jakie jesteś w stanie kupić za 30k fortuny nie kosztują. Jak chcesz automat to takiego szukaj a wnętrze sobie zawsze możesz wymienić
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Cze 2021, 22:28

Możesz poszukać Mercedesa CLK albo Renault Lagunę.
comorode
Nowicjusz

30 Cze 2021, 08:42

Mazyr napisał(a):Z segmentu D i E też mnie nic jakoś specjalnie nie zachwyciło może jakieś Volvo S60 2.5T albo Mercedes W211 ale tutaj zapewne koszty serwisu znowu będą większe niż w E90 i koło się zamyka. Nie wiem co wybrać i jestem w kropce.

S60 raczej nie będzie droższe w serwisie niż E90, chyba że kupisz z skrzynią do remontu. W211 - też zależy w jakim stanie kupisz. Jak dorwiesz ładne przedliftowe V6 (2.4, 3.2) to tragedii nie będzie, ale z drugiej strony to są już leciwe auta i mają astronomiczne przebiegi.

Na pewno dobre automaty ma Mercedes, ale na ładne W204 ze skórzaną tapicerką może być delikatnie za mały budżet, W211 jak poszukasz to też znajdziesz.

Alternatywnie coś z Japonii - Mazda 6 II, Honda Accord VII, Lexus GS - tam są dobre automaty.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...