Auto ze wspomaganiem i aut. skrzynią duże rodzinne do 7 tys

23 Lip 2010, 19:52

rycho13 napisał(a):Uprzedzałem olokos-a że to mało bezpieczne ale on mówi że samochód z tylnym napędem musi być... A mówisz o ESP... widziałeś ESP w samochodzie z 94r ? :D

nie nie widziałem i dlatego napisałem, że za te pieniądze nie ma co liczyć na takie systemy w aucie RWD, ale nic nie napisałem o tym, że w rocznikach 94r. ESP występowało :???:
mistrz27
Początkujący

23 Lip 2010, 20:41

sorry coś źle musiałem przeczytać! Zwracam HONOR :) Sorry :)
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Auto: Honda Prelude

23 Lip 2010, 20:47

Nie występowało.
Dopiero w 1995r Mercedes po raz pierwszy w modelu C140 CL zastosował ESP w samochodzie osobowym.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Lip 2010, 16:24

A TC w Oplach ? Omega miała chyba od 95r.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

25 Lip 2010, 21:03

też szukam auto do 7k i bardzo podoba mi się omega B tylko nie wiem czy można kupić jakąś w dobrym stanie w takiej kwocie. Jak myslicie da się czy trzeba całą Polske przejechać żey coś znaleźć. Jakie jeszcze możecie polecić autka w tej kwocie, ważne aby było w miare duże (nie mniejsze niż megane) i miało conajmniej 100KM.
scoby987
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

25 Lip 2010, 21:21

Myśle że z początkowych lat produkcji znajdziesz spokojnie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...
    Z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan w Wolfsburgu
    W ubiegłym tygodniu z linii montażowej zjechał milionowy Tiguan wyprodukowany w zakładach w Wolfsburgu. Był to biały Tiguan z pakietem R-Line i silnikiem 1.4 TSI o mocy 118 kW (160 KM). Tiguan jest najpopularniejszym SUVem ...

25 Lip 2010, 21:25

Muszę tutaj rozczarować pewnych znawców, w E34 bywało ASR, a nawet ESP, jednak b. ciężko trafić na te elementy wyposażenia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Lip 2010, 21:40

A w ogóle omega jest autem dobrym? Słyszałem o tym aucie bardzo wiele sprzecznych opinii. Za bardzo nie wiem czy szukać w dieslu czy w gazie. Osobiście jestem zwolennikiem gazu i wydaje mi się, że Omega kupiona w dieslu będzie miała przejechane 600tys km. Może się mylę, ale wychodzę z założenia, że jak ktoś kupuje auto z salonu droższe od benzyny to musi dużo jeździć, żeby cena zakupu mu się zwróciła, natomiast gaz jest często zakładany przez ostatnich właścicieli aby jeździć ekonomicznie tak dużym autem.
scoby987
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

25 Lip 2010, 23:45

W tym wieku to różnie bywa. Można natrafić na samochód po różnych przeżyciach ale można trafić na prawdziwe "cacko" :) Tylko przy zakupie samochodu nie należy się śpieszyć ;)
Do żadnego samochodu części nie są tak tanie jak do omegi. Blacha jest faktycznie słabą strona ale myślę że to też troszkę kwestia zadbania i odpowiedniej konserwacji, skoro widać czasami omegi A w niezłym stanie to tym bardziej B powinna dać się utrzymać. Co do spalania to przy normalnym stylu jazdy (nie mam na myśli stylu "kapeluszowego") w 13l w mieści można się zmieścić. Mocnym atutem jest komfort, tutaj omega ma niewielu konkurentów, nawet wśród młodszych aut.
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 09:08

Z konfortem to bym nie przesadzał jeździłem w omedze A i B i wygodniejsza była A
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

26 Lip 2010, 11:07

ax341 no ale nie jest źle... nieprawdaż ? :>
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 11:27

Wygodny jest myśle że wygodniejszy od bmw e34
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

26 Lip 2010, 11:57

W omedze jest więcej miejsca, ale w BMW są lepsze fotele, więc ciężko jednoznacznie coś stwierdzić. Oba auta są mega wygodne.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Lip 2010, 12:16

Więc panowie Omega chyba będzie najlepszym autem za taką cenę ? :>
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 12:52

[email widoczny po zalogowaniu] Też mi się tak wydaje, ale czy nie jest to za duże auto jak dla kobiety? + Tylni napęd = Samobójstwo?
Na pewno są lepsze rozwiązania niż omega, nie ma co się przypalać na pierwszą lepszą propozycję, ja na swoje auto czekałem ponad 2 miesiące, aż w końcu wypatrzyłem taki egzemplarz który pasował do mnie w 100%.
- Na skrzyżowaniu niespodziewanie dostałem ataku daltonizmu.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998