Auto ze wspomaganiem i aut. skrzynią duże rodzinne do 7 tys

21 Lip 2010, 19:59

Witam :)

Czytałem temat o samochodzie dla kobiety ale mam inne wymagania :) proszę o pomoc w wyborze samochodu do 7 tysięcy MAKSIMUM! powinien mieć elektryczne szyby wspomaganie abs automatyczną skrzynię biegów i klimatyzację i być dość duży... nie dla 1-3 osób... Napęd najlepiej na tylną oś choć może być 4x4 ... przez jakiś czas będzie go używała kobieta (max 6 lat) potem się przesiądzie do niego mężczyzna :)

Pozdrawiam i proszę o pomoc w wyborze :)
olokos
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

21 Lip 2010, 20:13

Troche duże wymagania.

Na pierwsza myśl przychodzi mi BMW E-34, omega B.

Z przednim napędem możesz znaleźc mondeo mk1.
mareczecki
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

21 Lip 2010, 20:22

Hmmm... ciężko jest coś wybrać... ale nie ma rzeczy niemożliwych... coś znajdziemy! :) I jak ma używać go kobieta to nie z napędem na tylną oś, chyba że dobrze jeździ... podczas deszczu o poślizg nie trudno ... O bezpieczeństwo tu chodzi w końcu!

Jak już mam wybierać w ofertach i coś polecić to tak... :

Hyundai Sonata:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Renault Megane:

Opel Omega: (z tylnym )
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Auto: Honda Prelude

21 Lip 2010, 21:05

dzwoniłem na temat hundaia i ma przedni napęd... a bardzo mi zależy na tym wyposażeniu z tylną osią i dość dużej mocy ale przepraszam, że tyle wymagam ... wiem, że ciężko więc popytam ekspertów czyli was forumowicze :wink:
olokos
Nowicjusz

21 Lip 2010, 21:10

A Omega była by złym samochodem ? :)

[ Dodano: 21 Lipiec 2010, 22:15 ]
[link do oferty na Allegro wygasł] - tylni napęd :)

[ Dodano: 21 Lipiec 2010, 22:28 ]
Wszystkie które teraz podam są z napędem na tylną oś :)

BMW 525 :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Opel Omega:

Według mnie kupno BMW serii 3 albo 5 lub Opela Omegi będzie najlepszym zakupem za taką cenę. Wybór pozostawiam Tobie! :) Jak coś wybierzesz i zakupisz to odezwij się i zaprezentuj. Będę wdzięczny!!! Pozdrawiam!!!
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

21 Lip 2010, 21:36

Kobieta+tylny napęd+duża moc=no coments :roll:
ale myśle że OMega będzie najlepsza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Tuning samochodowy - w tym sklepie znajdziesz wszystko
    Części do tuningu samochodowego muszą być wykonane z najwyższą starannością i wytrzymywać duże obciążenia. Mają poprawić, a nie pogorszyć parametry auta. Dlatego szukając podzespołów, warto zwrócić się do fachowców ...

21 Lip 2010, 22:37

barol91 napisał(a):Kobieta+tylny napęd+duża moc=no coments :roll:
o tym samym pomyślałem :) Też myślę że Omega lepsza.
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lip 2010, 01:37

dodam, że ja będę potem jeździł tym samochodem :wink: rycho dzięki za pomoc :) oczywiście, że powiem jak się samochód sprawuje i go zaprezentuję :grin:
olokos
Nowicjusz

22 Lip 2010, 08:52

Omega B i BMW e34 wg. mnie najlepiej spełnią Twoje wymagania, z naciskiem na BMW bo ma lepszy automat.
Jednak moim faworytem jest Ford Scorpio :smile: głónie ze względu na wygląd.
Na C-klasę za te pieniądze nawet nie ma co patrzeć chyba, że szukasz kłopotów i sporych wydatków.
Ogólnie to masz duże wymagania i mało pieniędzy przeznaczasz na ich zrealizowanie także trudno oczekiwać bezproblemowej eksploatacji.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Lip 2010, 11:30

Opel Omega B w tds-ie
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

22 Lip 2010, 22:44

Jasiek90 napisał(a):Ford Scorpio :smile: głónie ze względu na wygląd.

jak dla mnie i rodzica ze strony męskiej to jest obrzydliwy samochód :P ale są gusta i guściki ;)
w jaki sposób mogę tu podziękować? jest jakaś reputacja czy coś? :P
olokos
Nowicjusz

22 Lip 2010, 23:14

Nie ma problemu! Czekam! :) Napisz wiadomość prywatną. Będę mile zaskoczony jak zaprezentujesz nowy nabytek :) Pozdrawiam!
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lip 2010, 10:06

E34 - jak trafisz zadbany, a te z automatem takie często są to będziesz bardziej zadowolony niż z Omegi. No i silnik najmniej 2.5 170km.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Lip 2010, 13:05

Nie kupuj auta z tylnym napędem, dlaczego? A mianowicie dlatego, że za kwotę 7 tys. nie będzie miał ani kontroli trakcji ani ESP. Jeżeli marzysz o aucie RWD to je kup, ale sobie za te jak to napisałeś 6 lat. Nie chcę nic umniejszać kobietą, ale nie wyobrażam sobie aby moja żona z dzieckiem jeździła autem RWD z dużą mocą beż żadnego systemy antypoślizgowego np w zimę. Pomyśl o bezpieczeństwie swojej rodziny. Ale mam alternatywę. Auto choć z przednim napędem jeździ jak po szynach, jak dla mnie ładne, z automatem, przeważnie z klimatyzacją, duże, dobrze wyposażone. Te auto Mitsubishi Galant z silnikiem 2.5 163KM. Zdaję sobie sprawę, że będzie trudno znaleźć automat w ofertach no ale wymagania też masz dość nietypowe :wink:
mistrz27
Początkujący

23 Lip 2010, 13:20

Uprzedzałem olokos-a że to mało bezpieczne ale on mówi że samochód z tylnym napędem musi być... A mówisz o ESP... widziałeś ESP w samochodzie z 94r ? :D
rycho13
Początkujący
Awatar użytkownika