Autogaz a CB problem

28 Gru 2009, 18:55

Mam pytanie czy ktoś miał taki problem ? Mam auto na gaz - Meganka z 97 roku i ostatnio kupiłem CB radio i mam teraz problem. Jak właczam CB radio to po jakims czasie ok 20 miniut auto przełącza mi sie na benzynę a cały układ sterowania gazem szaleje. Musze za każdym razem podjechać na warsztat i resetować cały układ sterowania gazem. Miał ktoś taki problem i jak go rozwiązać ? dzięki za info.
woodz67
woodz67
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

28 Gru 2009, 20:23

A jak Cb odłaczysz,to jest ok?Jak masz podłączone CB - przez zaplaniczkę czy masz zrobioną instalację z jakiegoś bezpiecznika?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Gru 2009, 09:31

CB podłączone przez zapalniczkę, na początku pomagało wyciagnięcie wtyczki ale po czasie juz nie. Jak jestem na nasłuchu to nic sie nie dzieje ale jak zaczynam nadawać to instalacja LPG zaczyna szaleć.
woodz67
woodz67
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

29 Gru 2009, 11:18

To spróbuj podłączyć to CB bezpośrednio z akumulatora.SVR masz ustawiony?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Gru 2009, 11:20

MotoAlbercik napisał(a):To spróbuj podłączyć to CB bezpośrednio z akumulatora.SVR masz ustawiony?
tu problemem jest instalacja Reno :mrgreen: szwagier w Igeneracji Laguny mieł bardzo podobnie ;) pomogło zekranowanie instalacji gazu i CB i i przesiadka na poządne radio ;) bo na tanszych nie było wiele słychać :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Starszy kierowca nie znaczy gorszy
    Czy wiek kierowcy pozwala określić jego zdolność do prowadzenia pojazdu? Z badań wynika, że dużo większe znaczenie ma stan zdrowia danej osoby. Bardzo ważne są regularne kontrolne wizyty u lekarza, ponieważ niektórzy ...