Rokiko napisał(a):Ogólnie trudno jest kupić dobrego Accorda, a tym bardziej w automacie. Szukać możesz jednak możesz nie znaleźć nic przez dłuższy czas. Ja bym tu chyba odpuścił ten samochód przy takim budżecie.
Rozglądałem się już wcześniej za accordem i jest kiepsko... Także chyba jednak zrezygnuje z tego auta.
Rokiko napisał(a):Dlaczego zakładasz że musi to być niemieckie auto? Na rynku masz inne marki które mogą tu się sprawdzić.
Bo auta premium ludzie najczęściej brali z automatami. A z tym budżetem raczej celowałbym do rocznika 2008, 2009 max; no chyba, że trafi się coś lepszego.
Rokiko napisał(a):Fajna skrzynia ale potrafi napsuć krwi i jak liczysz się z kosztami naprawy to czemu nie.
No właśnie odpuszczam ją sobie, bo liczę się z kosztami utrzymania. Po prostu lepiej założyć, że mnie nie stać niż później denerwować się.
Rokiko napisał(a):Masz jakiś limit w spalaniu na setkę w którym chciałbyś się zmieścić?
Obecnie auto spala mi 7.3l benzyny na setkę przy mojej stałej trasie, bo wiem, że jak jechałem w inne miejsce i zrobiłem przy tym więcej km, to spalanie zeszło do 6.2l. Motor 2l od bmw - małe spalanie i w miarę dynamiczny, ale też dlatego, że ja jeżdżę jak dziadek ostatnio.
Co do pytania to raczej 8-9l benzyny na setkę musiałoby być maksem (oczywiście w trasie, bo w mieście mnie nie interesuje).
Rokiko napisał(a):Czyli średnio miesięcznie można przyjąć przebiegi w granicach 1500-1800km.
Obecnie tak, bo tankuje 2x w miesiącu, a na jednym zbiorniku robię z 800km. Jak dojdzie mi dodatkowa trasa na jesień, to celowałbym raczej w 2000km miesięcznie.
Z góry dzięki Ci za zainteresowanie i poświęcony czas.