REKLAMA
Witam, przyszedł czas na zmianę mojej wysłużonej Corsy i zastanawiam się nad wyborem jej dobrego zastępcy.
Zależy mi na następujących rzeczach:
- Hatchback
- Automatyczna skrzynia biegów
- Benzyna (samochód będzie używany głównie w mieście)
- Klimatyzacja automatyczna
- Sensowna moc, nie ma to być samochód rajdowy, ale miło by było podczas jazdy autostradą móc sobie "depnąć" lub wyprzedzić kogoś bez problemu
Wszelkie dodatkowe bajery jak podgrzewane siedzenia, nawigacje itp. są oczywiście mile widziane, ale mogę się bez nich obejść.
Na chwilę obecną zaciekawiły mnie dwie opcje:
- Audi A3 8P w wersji 2.0 TFSI (Roczniki 2005-2007 z pierwszą generacją TFSI, bez problemów olejowych - chociaż też ten silnik nie ma jakichś świetnych opinii). Można je dostać z bogatym wyposażeniem za coś około 25 tysięcy, więc zostaje 10 na ewentualne naprawy
- Ford Focus MK3 2.0 lub 1.6. Wersje po lifcie z 2015 roku, tutaj trochę wychodzę ponad budżet, bo jak patrzę, to cenowo jest to około 37-38 tysięcy. Przemawiają do mnie w tym modelu dobre opinie o silnikach i stosunkowo nowe roczniki.
Samochód, który wstępnie odrzucam to Opel Astra J - Mimo dobrych cen i ciekawego wyposażenia to ten samochód w środku wygląda okropnie.
Macie jakieś ciekawe sugestie w tym budżecie? Albo opinie odnośnie dwóch modeli, które wymieniłem?