Automat do 40 tyś.

17 Sie 2021, 16:51

Potrzebuje Waszej pomocy. Mam jakiś max 1 miesiąc na kupno.
Szukam auta w automacie do 40-tyś. (na samo auto)
Silnik - obojętne, ale jeżdżę więcej miasta niż tras. Rocznie ok 10tyś. Chciałbym minimum te 150KM.
Podwozie - Hatchback/Sedan/Coupe
Okolice Krakowa i do 300km jakoś.

1. Największe marzenie, to Audi. Wiem, że w benzynie będzie ciężko (chyba, że to 1.8?), na jaki diesel ewentualnie patrzeć? Jaki model auta/silnik mogę liczyć w tym budżecie? Podoba mi się np. a4b8 (ale kocham je wszystkie szczerze mówiąc)
Przykład (już mógłbym naciągnąć): [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. Z innych, które mi się podobają, jest np. Passat CC
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co myślicie?

3. Jest jeszcze S60 II, ale nie wiem, czy to nie za mały budżet i to są te same automaty, co z fordach?
Znalazłem np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co byście doradzili, może jeszcze jakieś inne opcje?
Jesień
Nowicjusz

17 Sie 2021, 18:37

Jeszcze na takie coś wpadłem:

4. [link do oferty na Olx wygasł]
Jesień
Nowicjusz

17 Sie 2021, 18:59

Jesień napisał(a):1. Największe marzenie, to Audi. Wiem, że w benzynie będzie ciężko (chyba, że to 1.8?), na jaki diesel ewentualnie patrzeć? Jaki model auta/silnik mogę liczyć w tym budżecie? Podoba mi się np. a4b8 (ale kocham je wszystkie szczerze mówiąc)
Przykład (już mógłbym naciągnąć): [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... f6b721f352

Benzyniaki w tym modelu to śmietniki, do tego skrzyni multitronic też nie zalicza się do zalet. Diesel każdy będzie technicznie ok

Jesień napisał(a):2. Z innych, które mi się podobają, jest np. Passat CC
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... bdf03a1367 - co myślicie?

jw

Volvo obydwa ze stanów więc po przygodach, generalnie nie masz budżetu na ładne s60, szczególnie z benzyniakiem

Ode mnie laguna 2.0T, fajny kompromis między ciekawym wyglądem, osiągami i kosztami utrzymania
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Sie 2021, 19:31

Eh, czyli nic z tego w co celowałem się nie nadaje? Dobiłeś mnie trochę :)

Co do lagun - liftbacki są brzydkie, a Coupe mega trudno wyrwać. No i czytałem w innym temacie, że automaty tam średnio przyjemne?
Jesień
Nowicjusz

20 Sie 2021, 01:26

Panowie, w innym z tematów na tym forum przeczytałem, że już nie opłaca się kupować diesli. Jakie jest Wasze zdanie? (przyznam, że pytam pod kątem audic)
Jesień
Nowicjusz

20 Sie 2021, 07:29

Wszystko zależy od wielu czynników. Zaczynając od kwoty na samochód bo za 2-3k diesel będzie mógł generować duże koszty naprawy ale jak ktoś chciałby kupić dość młode.auto z niedużym przebiegiem to czemu nie . Przy wyborze Diesla trzeba też patrzeć na to ile.bedzie się jeździło samochodem. Jeśli mało albo tylko po mieście to sie nie opłaca
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna Wielkanoc na drogach
    Święta wielkanocne to czas, gdy wiele osób podróżuje do swoich rodzin. Z powodu większego natężenia ruchu i niebezpiecznych zachowań innych kierowców nie wszyscy docierają do domu. W minionym roku w tym ...

02 Wrz 2021, 00:35

Cześć, prośba o ocenę ogłoszeń:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

- to są te same 2.0 TSI, co w AUDI? (czyt. średnio polecane?)

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jesień
Nowicjusz

02 Wrz 2021, 05:29

Oczywiście, że to samo badziewie co w audi, nie warto tego kupować

Volvo ok, silnik "prosty", nawet gazik bez problemu założysz. Do sprawdzenia przeszłość bo sporo tego z USA jest
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Wrz 2021, 18:15

Cześć, prośba o ocenę ogłoszenia:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak ten model silnika się sprawuje w tym modelu?
1.Czyt. pod kątem ewentualnej awaryjności.
2. Jak z tym automatem?
3. No i jeszcze o koszty eksploatacji pytanie - czy są dużo większe, niż standardowego samochodu klasy C typu np. Renault, Ford etc?
Jesień
Nowicjusz