Automat do 45 000

15 Lut 2025, 20:10

Cześć!

Szukam samochodu do ok. 45 000 zł w automacie. Autko raczej do miasta, jedynie sporadycznie na nieco dłuższą trasę.

W oko wpadło mi parę ogłoszeń Renault Clio/Captur, ale wszystkie z silnikiem 1.2 TCe, o którym naczytałem się sporo złego. Myślałem np. o tym: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/r ... H6hVY.html

W co warto celować, jeśli Renault z tymi silnikami lepiej odpuścić?

Z góry wielkie dzięki za pomoc!
barmi1234
Obserwowany

15 Lut 2025, 20:58

Do miasta i w automacie możesz sobie zerknąć na Hyundai i20 Active z silnikiem 1.4 MPI 100KM oraz automatyczną hydrokinetyczną skrzynią biegów z 4 przełożeniami. Nie jest to rakieta ale z racji trochę wyższego prześwitu świetnie radzi sobie ze śpiącymi policjantami, a silnik to dobra jednostka i skrzynia też nie powina sprawiać problemów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Lut 2025, 10:57

Nie jestem ekspertem ale może 4 letnia dacia sandero? Dobre wyposażenie, oszczędna i do miasta idealna.. Jedynie ten 1.0 silnik trochę "ssie". No i nie wiem niestety czy były wersje z automatem.

Znajomy ma z 2021 i bardzo chwali - tylko miasto.
tftchampion
Nowicjusz

17 Lut 2025, 13:23

tftchampion napisał(a):Nie jestem ekspertem ale może 4 letnia dacia sandero?
Nie ma sandero w automacie.

Yaris III/ auris II hybrid.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pogoń za najlepszymi czasami w symulatorze - Formuła E
    Dwaj kierowcy Audi: Daniel Abt i Lucas di Grassi, już 13 stycznia wystartują w trzeciej rundzie bieżącego sezonu Formuły E, która odbędzie się w Marakeszu, w Maroku. Jednak zanim zawodnicy staną na linii startu kolejnego ...