Automat z LPG do 15 tys. - możliwe?

03 Paź 2019, 12:05

Szukam auta, z automatem, współpracującego z LPG, najchętniej kombi, powyżej 150 KM i 2 litrów pojemności.

Czy to możliwe znaleźć niezawodny automat w budżecie, no właśnie, do 15 tys?

Saab 93? Volvo V70?
Euzebiusz
Obserwowany

05 Paź 2019, 18:12

Saab 9-3 będzie chyba najlepszy, a co do Volvo to automaty sprawiają akurat w nim problemy.

W tej kwocie możesz poszukać jeszcze BMW e39 lub a4 b5/b6 quattro - przebiegi małe nie będą, ale powinieneś znaleźć jakiś w gazie, zapewne będzie to kombi, a koni będziesz miał wręcz zapas :roll:
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

05 Paź 2019, 20:06

Marcel po co takie głupoty wypisujesz? Nudzisz się? Nie szkoda Ci kogoś włożyć na mukę?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Paź 2019, 20:43

Co tu jest głupotą? Czytałem forum, sam polecałeś w tym segmencie E39 w podobnym temacie, chociaż tam była kwota 10 tys. ale nadal kwestia ta sama - automat, kiedy podawałem E39 2.0l jako samochód do gazowania to jakoś uznałeś to za dobry pomysł.

Kolejna sprawa to audi b5 i b6 - niezbyt awaryjne auto, znam sporo osób, które takie modele ma i się na nic nie uskarżają, a nie płacili tak dużo i mowa o automacie, więc znowu o co chodzi? Może 10 lat temu to auto kosztowało 25 tys. ale już czasu sporo minęło... Co do Quattro to nie trzeba takiemu ekspertowi tłumaczyć jaką miną jest multitronic, a w Quattro go nie znajdziesz.

Powyżej 2 litrów są, ponad 150 KM jest, kombi znajdzie bez problemu, a o znalezienie LPG nie trudno.

Zabawne, że dopiero teraz tak zainteresowałeś się tematem. Jak jest temat z automatem to albo cisza, albo nie kupuj chyba że masz 50 tys.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Paź 2019, 14:30

Co automatów w ogóle, to polski rynek jest mały, a strach w narodzie nadal duży. Jeszcze kilka lat minie :roll:

Audi odpada, bo to pospolity VAG.
Z BMW też mi jakoś nie po drodze...
O awaryjnosci skrzyni w Volvo się naczytałem.
Może jakaś Vectra albo Signum?
Póki co najbliżej mi do Saaba, podoba mi się wizja chipa na coś pod 250 KM w niepozornej budzie.
Nie ma jeszcze problemów z dostępnością części jak np. w europejskim Chevrolecie?
Euzebiusz
Obserwowany

07 Paź 2019, 14:46

Merce klasy C miały dość dobre skrzynie.

Co do Signum i Vectra to unikaj 2,2 benzynę, a z dieseli tylko 1.9 CDTi jest ciekawy, reszta to chlejusy. No i od rocznika 2006, automat we wcześniejszych lubił się przegrzewać przy dłuższych trasach.

Co do Saab 9-3 też różowo nie jest, unikaj rocznika 2002-2011, gdzie masz skrzynię zwaną Aisin AW55-50 - to przez nią Volvo ma taką negatywną opinię, jeśli chodzi o automaty.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

07 Paź 2019, 15:20

Marcel2727 napisał(a):Saab 9-3 będzie chyba najlepszy,
Marcel2727 napisał(a):Co do Saab 9-3 też różowo nie jest, unikaj rocznika 2002-2011
jak szybki zwrócił uwagę to postanowiłes się doksztalcic w autoswiat na temat saaba który jest smietnikiem nie wartym według mnie nic?
Aby nie powielać pitolenia o saabie wystarczy użyć szukajki kilka razy już ją i wielu innych wypisywalismy wady i koszta Saaba a jest co czytać bo lista jest dluuuga
Zwyczajny trwały automat masz np w
E39
Mercu C i E klasie
Mondeo MK3
Skoda Octavia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km