riko12 napisał(a):Sprawdź olej. Nie każdy olej ATF pasuje do Dodge. Miałem też problem ze skrzynią w Dodge Caravan. Zadzwoń do serwisu i zapytaj o olej ATF +4 Chrysler/Dodge/Jeep.
no, olej wymienili w autoryzowanym serwisie dodga wiec nie wydaje mi sie zeby wcisneli jakas lipe.
podejrzewam ze w zwiazku z tym ze samochod musial byc gotowy na "wczoraj" ze wzgledu na male dzieci 4 miesiace i 2,5 roku. wiec zrobili tak aby dojechac do warszawy. a i tak musielismy spedzic noc w hotelu.
a w drodze powrotnej w momencie wyprzedzania przewaznie tirow z pedalem w podlodze mialam wrazenie jakby samochod nie mial takiego przyspieszenia jak wczesniej. przed ta awaria samochod od razu dawal zaru, a teraz z dlugim opoznieniem przyspieszal.
w serwisie powiedzieli ze znalezli jakies metalowe opilki w oleju, ten gosciu mowi ze skoro znalezli opilki to powinni rozkrecic skrzynie, a po drugie nie opilki a jakis osad sie robi ktory jest zecza normalna.
obecny facet ktory ma rozkrecic skrzynie na szczecie swoj warsztat ma przy trasie krakowskiej wiec bedzie smialo mogl sie rozpedzic i przetestowac pozadnie samochod. mam nadzieje ze ze przetestuje go na dluzszym odcinku a nie na 1 km.
nie wiem jak tamci w serwisie testowali gdyz serwis prawie w centum miasta, co 50 m swiatla i korki, wiec nawet podejrzewam nie mogl sie rozpedzic pozadnie do 50km/h. a conajmiej trzeba do 120km/h.
jesli w serwisie oszukali na czyms zlozymy reklamacje. mamy fakture