Automatyczne włączanie świateł w VW Pasacie B5FL

05 Wrz 2014, 11:09

Witam, posiadam passata B5Fl 1.9TDI 131km
Mam problem, mianowicie, do tej pory po uruchomieniu silnika automatycznie po kilku sekundach włączały mi się światła z przodu i z tyłu.(mijania, pozycjne). Teraz po uruchomieniu silnika włączą się tylko światła mijania, a pozycyjne już nie.
Jeżeli przekrece manualnie światła to z tyłu już działają, miał ktoś podobną sytuacją, albo wie gdzie znajduje się jakiś czujnik do tego odpowiedzialny?
Berend
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 03 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Passat B5FL
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

30 Wrz 2014, 12:37

Masz Passata sprowadzonego ze Szwecji? Tam były kiedyś montowane takie dodatki.
Rozumiem że przełącznik od świateł masz w pozycji 0 i po odpaleniu auta zapalają się tylko światła mijania z przodu. Tak?

A na pewno włączały się też pozycyjne? Bo tak jak opisujesz to wygląda że są zrobione światła mijania jako do jazdy dziennej, te z tyłu i pozycje przednie są wtedy nie potrzebne.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - dane techniczne i wyposażenie
    Silnik nowego Audi S3 Nowo zbudowana jednostka napędowa 2.0 TFSI o mocy 221 kW (300 KM) i momencie obrotowym 380 Nm Przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 4,8 sekundy , zużycie benzyny: 6,9 litra na 100 km (z przekładnią S tronic)Sportowy ...
    Kamery sprawdzą w Warszawie zaparkowane auta
    Już niedługo z tego co udało mi się ustalić w Warszawie będą jeździły samochody z kamerami na dachu i sprawdzały czy w strefach płatnych zaparkowane auta maja opłacony czas parkowania. Przyspieszy to na pewno proces egzekwowania ...