REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
MotoAlbercik napisał(a):Ale tak jak masz obecnie jest to strasznie niewygodnei zabójcze dla akumulatora - np. jadąc z dzieckiem dom szkoły,żeby je wypuścić,trzeba zgasić silnik.Dziecko wyjdzie i znowu trzeba silnik uruchomić.Zeby kogoś wziąść do samochodu,trzeba silnik zgasić i żaraz potem uruchomić.
Chyba,że masz to tak mądrze podłaczone jak ja,że jeżeli uruchamiasz silnik przy otwartych drzwiach,to zamek,po ich zamknięciu na pracuącym już silniku się nie zamknie.Warunkiem są sprawne wyłączniki przy drzwiach.
kranu napisał(a):Witam,
Mam w swoim Seicento z alarmem Cheetah ustawione automatyczne zamykanie zamka centralnego kilka sekund po przekręceniu zapłonu - używacie też tej opcji? Jaką to ma przydatność - aby mi ktoś czegoś na światłach nie zarąbał z siedzenia?
Może i ta funkcja by była znośna ale jakby się uaktywniała po osiągnięciu pewnej większej prędkości jak to jest w niektórych samochodach, ale w moim przypadku gdy zamek się zamknie, przejadę kilka metrów i wysiadam zamykać bramę to jest chyba całkowicie bez sensu..
Wyczytałem w instrukcji serwisowej alarmu, że można to wyłączyć wyjmując zworkę z centralki - gdzie ją szukać i czy to bezpieczne (czy czegoś nie zresetuję, czy trzeba odłączyć zasilanie itp.) ?