Autosacrum 2006 - Podkowa Leśna

08 Maj 2006, 20:12

Witam,
Tradycyjnie jak co roku w pierwszą niedzielę maja odbywa się w Podkowie Leśnej poświęcenie pojazdów. Piewrwsze Autosacrum, a jednocześnie poświęcenie kościoła, którego patronem jest św. Krzysztof - opiekun podróżujących, odbyło się w 1933 roku. Fundatorami kościoła były Aeroklub i Automobilklub. Pierwszej uroczystości poświęcenia przewodniczył ks. biskup Antoni Szlagowski, nad świątynią unosiły się wtedy samoloty.
Zdjęcia motorów, oraz samochodów zabytkowych i nie tylko można obejrzeć w specjalnie przygotowanej galerii. Zachęcam do oglądania :D
Autosacrum 2006 - Podkowa Leśna
---
Pozdrawiam,
Artek
Ostatnio edytowany przez ArteK, 26 Kwi 2009, 22:43, edytowano w sumie 1 raz
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Maj 2006, 23:01

Fajna sprawa ważne że pogoda dopisała, ale starych samochodów było sporo jak co roku ;) Byłem już 6 raz pod rząd i zawsze jest co oglądać...

Pozdr. P.
Piotrek

09 Maj 2006, 10:24

Piknie było :D
Syla

09 Maj 2006, 13:09

Podkowa jak co roku przywitała wszystkich kierowców nie tylko piękną pogodą ale także dobrze zorganizowaną uroczystością :) Kłaniam się nisko i oddaje honory właścicielom starych aut za to, że tak świetnie odświeżają motoryzacyjną przeszłość:) Dzięki... :wink:
Pająk

09 Maj 2006, 23:57

Impreza pewnie jak co roku była super.... Ale niestety nie mogłem na niej zawitać z jednego małego powodu ( :D edukacja :D ). Szkoda troszkę bo od kilku lat jeżdziłem do Podkowy (w zeszłym roku pierwszy raz swoim samochodem :D) , no ale coż nauka ma pierwszeństwo :wink:. Pozdrawiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór - ekologiczne paliwo przyszłości
    W dobie zanieczyszczeń i coraz większych problemów ekologicznych naszej planety, podjęto decyzję o elektryfikacji pojazdów. Ten proces już się zaczął, ale ogromnych trudności przysparza konstruktorom znaczna ...