AutoSalon Roman Kandzia - kręcone liczniki

08 Lut 2014, 16:42

W AutoSalonie Roman Kandzia można znaleść samochód Chewrolet Epica 2.0 VCDI 150 KM w którym przebieg podawany przez sprzedającego to 140 tyś km. Natomiast na przeglądzie technicznym w Danii w 2012 roku samiochód miał przejechane 184 tys km.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nr VIN po kórym można poznać ów samochód - KL1LA69RJ8B110465
Zapewne nie jest to jedyny samochód z kręconym licznikiem w tym AutoSalonie...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Wrz 2014, 10:40

uwaga oszust!
odradzam ten pseudo komis w Katowicach!
facet cofa liczniki w samochodach na potęgę.
auto które miał wystawione z przebiegiem 183tys tak naprawdę miał przejechane ponad 300tys.
auta przede wszystkim bite, uszkodzone, sporo elektroniki nie działa;
na wszystkie zarzuty ma jedną odpowiedź - nie kupuje Pan nowego z salonu... żenada! (auto za ponad 30tys).
zdjęcia są modyfikowane i dobrze ustawiane w rzeczywistości auta wyglądają tragicznie.
"elektryka lusterek nie działa! odp: ale ważne że są lusterka" tragedia!
właściciel komisu bardzo arogancki, chamski, przemądrzały
w jego komisie można dobrze kupić tylko sporo nerwów! aaaa tekst "oddam pieniądze za drogę jak Pan przyjedzie i auto się nie spodoba" - odradzam wszystkim, nie dajcie się nabrać na ten kiepski tekst.
odradzam ten komis, kupowałem już 9 samochodów, ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z taki brakiem profesjonalizmu i żenującym podejściem do klienta.
Panie Kandzia komuna się skończyła!
robertt87
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2005
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Volvo

02 Lut 2015, 14:28

W imieniu Auto Salonu Roman Kandzia wyjaśniam że samochód Chevrolet Epica był samochodem komisowym zarówno my jak i właściciel nie mieliśmy pojęcia o zmienionym stanie licznika tego pojazdu, samochód został zakupiony w innym komisie samochodowym w Mysłowicach i wstawiony do nas w komis. Właściciel został poinformowany przez nas o całej sprawie, samochód zabrał i zwrócił nieuczciwym sprzedawcom od których go nabył. Jesteśmy firmą która jest na rynku od ponad 20 lat a to chyba o czymś świadczy.
AutoKandzia
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 04 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi
Silnik: A3
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

01 Lip 2015, 13:24

Pan przyjechał zobaczyć VOLVO XC90 za niecałe 30 tyś złotych. W samochodzie jedyną niedziałającą rzeczą były nieskładające się elektryczne lusterka co chyba może zdarzyć się w starym samochodzie!!!!! Zdjęć nie modyfikujemy oddają stan faktyczny pojazdów!!!! Co do stanu licznika to był rzeczywisty. Samochód sprzedaliśmy nowy właściciel do dnia dzisiejszego nie ma zastrzeżeń do tego pojazdu!!!! Jesteśmy firmą działającą na rynku od 20 lat a to świadczy o jednym że nie jesteśmy jakimś tam pseudo komisem tylko uczciwą firmą!!!! Wszystkim dogodzić się nie da to oczywiste :) Trzeba liczyć się z tym że samochody używane nigdy nie będą nowymi!!! Ale one też nie kosztują tyle co nowe. Panie robertt87 proszę nie psuć nam opinii bo mamy całe grono zadowolonych klientów i radze do SALONU VOLVO się udać będą lustereczka się składały.
AutoKandzia
Obserwowany

Prawo jazdy: 25 04 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi
Silnik: A3
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

02 Lip 2015, 14:16

Nie wiem po co tak jeszcze ludzie robią, rozumiem 10 lat temu spora cześć społeczeństwa się nabierała ale przecież nikt nie jest głupi i w dzisiejszej dobie wszystko można sprawdzić :D
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Cze 2019, 07:29

NIE POLECAM ZAKUPÓW W TYM KOMISIE !!!
Wczoraj byłem tam obejrzeć Skodę Octavia 2 fl niebieską.Na moje pytanie "czy coś wiemy o tym samochodzie" dowiedziałem się że "był malowany błotnik ale słupek nie ruszony" - tak odpowiedział mi ,jak sądzę, właściciel - dość "obszernej" postury Pan. Pomyslałem sobie: "ok mówią o malowaniu ,Vin podany w ogłoszeniu - solidni są". Zapytałem potem ,czy są jakieś wpisy w książce serwisowej odnośnie napraw czy wymiany istotnych rzeczy typu dwumas czy turbina bo przy przebiegu pod 200 tysięcy może "przyjść czas "na te podzespoły...Wtedy jegomość odburknął coś więc nie dowiedziałem się czy książka wogóle jest a potem dodał że "jak taki ze mnie przemądrzały jasnowidz to powinienem się nająć w cyrku do roboty".Gratuluję szacunku i podejścia do potencjalnego klienta. Odwrócilem się na pięcie i wyszedłem życząc miłego dnia zastanawiając się jednocześnie gdzie ja teraz samochód kupię , bo przecież komis autosalon roman kandzia jest jedyny w tym kraju (sądząc po zachowaniu właściciela) ... ODRADZAM !
miron1309
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...