Cześć,
Przymierzam sie do zakupu kolejnego auta, poszukuje czegoś do około 10 tys na sam samochód. Auto bedzie głównie wykorzystywane na dalsze wyjazdy + sporadycznie jazdę w Poznaniu.
Zależy mi na sensownych kosztach eksploatacji i niezawodności. Auto bedzie służyć do podróżowania po Polsce, wiec fajnie by było mieć auto godne zaufania.
Po przejrzeniu ofert zainteresowałem sie głównie Toyota Avensis z silnikiem 1.8. Czytałem ze auto jest pancerne, 130 koni myśle ze wystarczy do spokojnej jazdy. Niestety troche kuleje pod względem wyposażenia, ale to akurat widzimisie.
Nic nie wiem na temat Peugeot 307. Spodobała mi sie wersja SW z uwagi na duzy szyberdach + wyposażeniowo wyglada na plus w porównaniu do Avensis.
Ostatni jest Galant, który troche nie pasuje do moich wymagań. Zainteresowałem sie głównie wersja 2.5 V6, ale to jest chyba zaprzeczenie ekploatacji w sensownych kosztach, jednakże kuszące jest wyposażenie No i duży silnik. Bardzo dużym minusem jest rdza, która dosłownie zjada ten samochód.
Przewija sie również C5.
Jaki silnik benzynowy można polecic? Jak z awaryjnością?
Poprosze Was o doradzanie, która z opcji bedzie najbardziej sensowna. Jeżeli macie jakieś doświadczenia z tymi modelami to chętnie poczytam. A moze macie jakieś inne propozycje, na które nie wpadlem?