11 Paź 2017, 20:07
Znalazłem avensisa T22. Między ogłoszeniem a faktami jest kilka rozbieżności, np. handlarz udawał osobę prywatną. Nie wspomniał o tym, że progi były naprawiane. Ale może też nie wiedział, bo powiedział o wymianie drzwi i błotnika, a o naprawie progów już nie. Auto ma 20 lat, to nie będzie idealne. Stan w przeglądzie ocenili na dobry. Auto w Polsce jest od niecałych 10 lat, w Polsce był jeden właściciel, potem kilka miesięcy drugi, potem trzeci (chyba ten handlarz). Auto zadbane, sprawne. Sprzedający nie zaczął nic ściemniać, nie obawiał się
Czy auto od handlarza zawsze jest złe czy można trafić na dobre?
W przeglądzie nie sprawdzili działania klimatyzacji, abs i wspomagania kierownicy, albo w raporcie nie napisali, zapytam jeszcze, dzisiaj już późno i nie dało się dodzwonić. Ale to chyba na spokojnie samemu sobie zobaczę jak pojadę auto obejrzeć. Prosiłbym tylko o wskazówki. Klimatyzacja (chyba manualna jest w starych avenach?) - jak chłodzi to ok. Jak nie chłodzi i sprzedający coś ściemnia, że np. nienabita czy coś to wtedy można zacząć się obawiać, że jest uszkodzona? Jeśli byłaby uszkodzona to ile w najgorszym wypadku może kosztować naprawa?
Nie sprawdzili mi też czy poduszki są... jeśli zamiast poduszek będą zaślepki to będzie to widoczne? Ale raczej poduszki są, auto wszędzie poza progami miało oryginalny lakier.
Handlarz troche bajek powymyślał, że np. autem nie chciała jeździć jego żona, że jest osobą prywatną, nie handlarzem.
Gałka biegów jest w złym stanie - avensisy tak mają czy może to być z innego powodu?
Progi - w 20 letnim aucie to normalne, że były naprawiane? Czy coś mogło się wydarzyć innego?
Przy szybie na dachu jest trochę rdzy, ale to już czytałem że avensisy tak mają. Da się coś z tym zrobić?
Przy jednym siedzeniu jest rdza - zobaczę na miejscu jak bardzo, czy fotel się trzyma czy mi odpadnie.
A ogólnie auto jest sprawne, dosyć zadbane, ma normalne ślady użytkowania.
Raczej zdecydowałem się na zakup, ale chciałbym jeszcze z boku na to auto spojrzeć na spokojnie.
Ostatnio edytowany przez
mike, 11 Paź 2017, 20:52, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Nie zakładaj nowych tematów, które dotyczą tego samego zagadnienia