Avensis I czy..

15 Sty 2014, 01:45

Trudno mi powiedzieć jednoznacznie ponieważ Aven1 i Accord sa dobrymi autami. Hanka wydaje mi się bardziej młodzieżowa podobno lubi ją zjadać ruda ale kilku moich kolegów ma accordy które nie rdzewieją i się nie psują.
Aven mi odpowiada ponieważ jest prosty jak cep, części do niego są tanie i nie wymaga filozofii.
Jest ogólnie dostępna strona ASO gdzie można sobie weryfikować numery części z cenami. Jest też dużo firm handlujących częściami OEM w o wiele lepszych cenach niż ASO.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Sty 2014, 03:09

a avensis jak z blacha? i jaki silnik bys polecil w avensisie? z beny sa 1.6 1.8 2.0 i tak oglądając yt to ida podobnie.. jesli chodzi o wyglad, sa duze roznice miedzy avensisem przed i poliftem? ja nic nie zauwazylem.. Dzis mi wyjechala z passatem b5 ze jest ok, to tylko powiedziałem, zeby sie uspokoila.. :?
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

15 Sty 2014, 03:18

dominik89 napisał(a):a avensis jak z blacha?

Jest ok.
dominik89 napisał(a):z beny sa 1.6 1.8 2.0 i tak oglądając yt to ida podobnie..

Polecam 2,0 w czasach nie ma wielkiej różnicy ale przyjemniejsza jazda szczególnie jak ktoś nie lubuje sie w wysokich obrotach. 2,0 spali max 0,5l. pb. więcej.
dominik89 napisał(a):sa duze roznice miedzy avensisem przed i poliftem? ja nic nie zauwazylem.

Różnice wizualne są znikome trochę inny wygląd przodu i inne lampy tylne, w środku trochę ładniej. Po lifcie na plus są przednie lampy, lepiej świecą.
dominik89 napisał(a): Dzis mi wyjechala z passatem b5 ze jest ok, to tylko powiedziałem, zeby sie uspokoila.. :?

Jak woli, passek mi nie podchodzi więc kwestia gustu...no i jeszcze jest kilka tematów technicznych ale nie ma co sie rozpisywać...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe mandaty – jakie kary czekają na kierowców?
    Nie każdy kierowca jest szczęśliwym posiadaczem garażu, który tak dobrze sprawdza się podczas zimowych mrozów. Zaśnieżony i zmrożony samochód należy przed podróżą odpowiednio przygotować do drogi. ...
    Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...