REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jiGsaw napisał(a):To ciekawe, bo według katalogu mają praktycznie identyczne spalanie i osiągi mimo, że MB cięższy o 100 kg. Kwestia upierdliwości napędu jest równie względna, jak dla mnie przedni jest upierdliwy. Chociaż jak patrząc na opinie kierowców to faktycznie wychodzi, że Aven pali w mieście przynajmniej litr mniej. Tyle, że wszyscy wiemy jak się jeździ Toyotami, a jak niemieckimi furakami...
O gustach się nie dyskutuje... Poza tym autor tematu chce auta jak najbardziej bezawaryjnego więc wygrywa Avensis Ja od siebie mogę polecić Astrę G 1.6 8v która będzie również śmiesznie tania w eksploatacjikolopolok napisał(a):jak dla dziewczyny to ma być to liczy sie pewnie też wygląd a avensis nie jest za ładna według mnie
jiGsaw napisał(a):Wątpię, MB ma więcej mocy i momentu, wg. katalogu jest szybszy.
jiGsaw napisał(a): nie wierzę, że może mieć to podejście do MB. Choć przyznam, że nie miałem do czynienia z Cclasse 202, ale mimo wszystko...
jiGsaw napisał(a):Jak się jeździ Toykami, a jak MB? Przede wszystkim MB jeździ się więcej i szybciej.
jiGsaw napisał(a):Porównywałem 2.0 136 koni MB z 2.0 128 koni Toyoty dla ścisłości. Może to z dupy, ale nie wiem jaki silnik w MB 2.0 był 8v.
jiGsaw napisał(a):W MB 190 fotele po przebiegu 400 tys mogły nie mieć śladu zużycia często. Serio w Cclasse aż tak się opuścili? Nowszy model i tak w dół?!
dominik89 napisał(a):d4d w avensisie I ma dmumase?
dominik89 napisał(a): zawsze myslalem, ze polift lepszy..
dominik89 napisał(a):Moze macie jeszcze jakies propozycje ktore dorównalyby avensisowi w tej kwocie?
dominik89 napisał(a):nikt nic nie napisal o galancie..