Witam. Toyota avensis t22 2.0 benzyna 150km. Mam problem z moja toyota mianowicie chodzi o to ze samochód przy przyspieszeniu wkreca sie tylko do 5 tys obrotów i koniec. Zbiera sie z dołu znosnie tak do tych 3,5tys. Komputer byl podpięty zadnych błędów, kompletnie nic i nie wiem gdzie zaczac szukac usterki. Dziękuję za pomoc.
Czyli to jest silnik D4? z bezpośrednim wtryskiem? w silnikach benzynowych najczęstszą przyczyną spadku mocy są uszkodzone czujniki Halla,wału lub wałków rozrządu,silnik normalnie odpala i pracuje,powinna świecić się kontrolka na pulpicie.
Tak silnik D4. Otóż odpala i jezdzi normalnie tylko gdy jest zimny silnik to obroty faluja pomiedzy 1tys a 2 tys i systematycznie spadaja proporcjonalnie do zagrzania silnika. Zadna kontrolka sie nie swieci a po podłączeniu komputera tez nic nie diagnozuje.
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Toyota silniki 3S-GE / GTE Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.