Awaria Skrzyni Biegów(Ford Mondeo 2005)

26 Lis 2008, 01:48

Mam Pytanie czy od uderzenia kołem z prędkości około 45 50 km/h może uledz uszkodzeniom skrzynia biegów. informuje tylko że żaden inny element jak np. pół oś nie został uszkodzony. Jechałem samochodem kolegi( Ford Mondeo 2005 rok) i nie wszedłem prawidłowo w zakręt co spowodowało że uderzyłem kołem o krawężnik wyginając przy tym felgę. Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów(podczas gdy pijany kolega zmieniał gwałtownie biegi gdy ja prowadziłem) Padła skrzynia biegów czy jest to możliwe że zostało to spowodowane przez ówczesne uderzenie czy jest to po prostu zbieg okoliczności i skrzynia zepsuła się od gwałtownych redukcji i zwykłego zużycia. Serdecznie Dziękuje za wszystkie posty.
Jabba
Nowicjusz

• 26 Lis 2008, 02:33

Jak najbardziej mogla sie uszkodzic. Jak dla mnie to placisz koledze za skrzynie.
    jan_mechanik
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silniki LS - General Motors
      Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...
      Volkswagen Amarok 4MOTION
      Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...