REKLAMA
Witam wszystkich forumowiczów
12 stycznia miną 2 lata mojego ubezpieczenia w Axa. Wszytsko niby ok, ale co roczne dodawane przez nich zniżki za kontynuowanie ubezpieczenia są jak duchy - niewidzialne. Koszt pozostaje niezmienny. Dostałem niedawno propozycję ubezpieczenia na 3 kolejny rok , jednak ona również jest całkowicie niezmieniona w kosztach. Płacę od początku 945zł z racji na wiek i brak wszesniejszego ubezpieczenia na siebie na przynajmniej rok przed polisą w Axa.
Kożystając z kalkulatora Axa obliczyłem ile wyniosło by mnie ubezpieczenie na dzień dzisiejszy przy założeniu tych 2 lat bezszkodowej jazdy i wyszło mi podając identyczne dane jakie mam w obecnej polisie o 300zł mniej. Czy ktoś miał podobną sytuację? co radzicie? Zerwać polisę a po kilku dniach założyć ją na nowo ? Czy to coś da?
Obliczałem propozycje innych ubezpieczycieli ale niestety żaden nie daje mi choćby tej kwoty jaką obecnie płacę w Axa, więc manewru zbyt dużego nie mam. Jednak lepiej mieć te 300zł w kieszeni na paliwo niż je wydać na polise.