Axa Direct a respektowanie zniżki

02 Sty 2012, 23:53

Witam wszystkich forumowiczów

12 stycznia miną 2 lata mojego ubezpieczenia w Axa. Wszytsko niby ok, ale co roczne dodawane przez nich zniżki za kontynuowanie ubezpieczenia są jak duchy - niewidzialne. Koszt pozostaje niezmienny. Dostałem niedawno propozycję ubezpieczenia na 3 kolejny rok , jednak ona również jest całkowicie niezmieniona w kosztach. Płacę od początku 945zł z racji na wiek i brak wszesniejszego ubezpieczenia na siebie na przynajmniej rok przed polisą w Axa.
Kożystając z kalkulatora Axa obliczyłem ile wyniosło by mnie ubezpieczenie na dzień dzisiejszy przy założeniu tych 2 lat bezszkodowej jazdy i wyszło mi podając identyczne dane jakie mam w obecnej polisie o 300zł mniej. Czy ktoś miał podobną sytuację? co radzicie? Zerwać polisę a po kilku dniach założyć ją na nowo ? Czy to coś da?
Obliczałem propozycje innych ubezpieczycieli ale niestety żaden nie daje mi choćby tej kwoty jaką obecnie płacę w Axa, więc manewru zbyt dużego nie mam. Jednak lepiej mieć te 300zł w kieszeni na paliwo niż je wydać na polise.
Ron_Carlos
Nowicjusz

Miejscowość:

04 Sty 2012, 19:41

Najlepiej będzie jak tam zadzwonisz i się wypytasz co i jak mi normalnie naliczają zniżki i składka spada.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

05 Sty 2012, 21:19

To jest proste jak budowa cepa.
Dzwonisz do AXA, przedstawiasz im swój problem i stawiasz sprawę tak. Albo obniżają Ci składkę OC, albo idziesz do konkurencji.

To jest działanie podobne do tego jakie miałem korzystając z internetu. Kończyła mi się umowa na 12 miesięcy. Poszedłem i złożyłem wymówienie umowy, jako powód podałem cenę (płaciłem 60 zł miesięcznie). Po kilku dniach telefon od operatora, że mają dla mnie ofertę. Za ten sam pakiet proponują 40 zł, żebym tylko nie wypowiadał umowy. Umowę i tak wypowiedziałem, bo u konkurencji było jeszcze taniej, ale to tylko świadczy o tym, że jak się nie upominasz, to nic nie masz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika