Witam. Zdałem nie dawno prawo jazdy kategorii B1. Czy mogę przewozić osobę, która jest pod wpływem alkoholu? Mam odebrać rodziców od wujka i nie wiem, czy w razie kontroli policja nie wstawi mi mandatu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Rokiko napisał(a):Z tego co wiem nie ma do tego przeciwwskazań tak jak przy motocyklu.
No i tu się mylisz. Ustawa wyraźnie zabrania przewożenia osoby nietrzeźwej jednośladem. Wyjątkiem jest przewożenie takiej osoby w koszu ( bocznym wózku ).
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
ASO czy niezależny serwis - gdzie taniej naprawić hybrydę? Według wiodących producentów pojazdów hybrydowych, samochody te charakteryzują się niewielką awaryjnością. Zdaniem mechaników, hybrydy trafiają do warsztatów głównie w rezultacie zdarzeń ...
Nowe Audi S3 - dane techniczne i wyposażenie Silnik nowego Audi S3 Nowo zbudowana jednostka napędowa 2.0 TFSI o mocy 221 kW (300 KM) i momencie obrotowym 380 Nm Przyspieszenie od 0 do 100 km/h w 4,8 sekundy , zużycie benzyny: 6,9 litra na 100 km (z przekładnią S tronic)Sportowy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.