Witam. Zdałem nie dawno prawo jazdy kategorii B1. Czy mogę przewozić osobę, która jest pod wpływem alkoholu? Mam odebrać rodziców od wujka i nie wiem, czy w razie kontroli policja nie wstawi mi mandatu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Rokiko napisał(a):Z tego co wiem nie ma do tego przeciwwskazań tak jak przy motocyklu.
No i tu się mylisz. Ustawa wyraźnie zabrania przewożenia osoby nietrzeźwej jednośladem. Wyjątkiem jest przewożenie takiej osoby w koszu ( bocznym wózku ).
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Jak zadbać o równomierne zużycie opon? Zdarza się, że zauważymy na oponach nierównomierne zużycie. Co w takim przypadku należy zrobić? Czy jest to niebezpieczne? Niestety, na nierównomierne zużycie opon może wpływać kilka czynników które ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.