B1Prawko od 16 lat

08 Cze 2007, 20:04

Witam!
Chciałbym się was dziś zapytać o samochody którymi mogę jeździć zdając na prawo jazdy kat. B1.Wiem ,że mogę jeździć Motobyklami o poj. silnika nie przekraczającej 125 cc.Wiem ,że samochody nie mogą przzekraczać całkowitej masy 550 kg.. Tylko nie wiem zabardzo jakie to auta..Wiem ,że jedno z nich to smart ale jest ono dla mnie za drogie ...I nie orientujecie się jaką kwote trzeba zapłacić za egzamin ?

Pozdrawiam
Z góry Dziekuję za odpowiedź.
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

11 Cze 2007, 18:16

:shock: wybacz, ale to jest pytanie do najbliższego Ośrodka Szkolenia Kierowców; nie mieszkasz chyba "na końcu świata"...? :twisted:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

11 Cze 2007, 20:44

Zdaje mi się że już tu było takie pytanie... Poszukaj dobrze... Zresztą jak się wysilisz, to Corsę siostry przerobisz na cabrio, wywalisz siedzenia, tapicerkę, zbędne elementy i odchudzisz ją trochę ogółem, jak się uprzesz to pewnie osiągniesz wymagane kilogramy :P

P.S. Czekam na ładną pogodę, bo ostatnio leje... Przy dobrym oświetleniu cyknę te fotki!
DFireCrow

12 Cze 2007, 13:08

Dzienki Fire :))Jestes jedyna osoba która po mnie nie jeździ tak strasznie na forum :)Wogóle utne ją na pół xD:D.Nie no żart ,ale myślisz ,że to jest do zrobienia ?:P
soleQ
Aktywny

12 Cze 2007, 15:59

Nie no, wiesz, staram się po Tobie nie jeździć bezpośrednio tylko w bardziej wyrafinowany sposób, to ludzi bardziej mobilizuje do pewnych czynów ;)
A co do tej Corsy, to hm... masa własna to troszkę ponad tonę... byłoby raczej ciężko wywalić z niej połowę masy... Natomiast można tak przerobić Maluszka... I Cincusia :P
Masz tu link, tam się pare osób o to kłóciło zażarcie, ale są konkretne informacje i linki. Nie przemuj się tymi nieprzychylnymi odpowiedziami, bo jest też dużo na temat załatwiania takiego autka!

http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=69356
DFireCrow

12 Cze 2007, 17:10

Dzienki Fire Crow :)Za Wszystko :PNaprawde mi pomogłeś
soleQ
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym tak naprawdę jest tuning samochodów?
    Zakup nowego samochodu to dla wielu osób bez wątpienia ważne wydarzenie. Dla każdego oznacza ono jednak co innego. O ile dla większości z nas nowy samochód to po prostu środek transportu do pracy, sklepu czy ...

12 Cze 2007, 19:19

Spoko, nie ma sprawy, 3 kliknięcia... Ale popracuj jeszcze nad ortografią... Mam na myśli "dzienki"... No chyba że zrobili jakieś zmiany w słownik iu języka polskiego odkąd wyjechałem...
DFireCrow

12 Cze 2007, 20:57

Wiem :)To nie chodzi o to ,że nie wiem jak to się piszę ale nie chce mi sie naciskać alt czasami :)
P.S Powiedz mi jedną rzecz ,jak się daje pochwały :)?
soleQ
Aktywny

13 Cze 2007, 01:29

Nie mam zielonego pojęcia... Zapytaj jakiegoś MODa... Na ten przykład możesz wysłać prywatną wiadomość do Kasik, ona Cię chyba jeszcze za nic nie zjechała, to pewnie odpisze bez problemu... Ale przypuszczam że pochwały dają sami MODzi na podstawie treści postów...
DFireCrow

13 Cze 2007, 13:26

Aha... no bo wcczoraj szukałem i nie znalazłem nic :)A chciałem Ci dac:(
soleQ
Aktywny

19 Cze 2007, 17:44

fiat 126p nissan micra, ligier... :D
daro
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Cze 2007, 21:31

Fiat 126 p nie może być chyba że po przeróbkach;)(Wyciagasz z niego duzo zeczy i zxalatwiasz mase papierkow)
soleQ
Aktywny

21 Cze 2007, 20:10

kilka miesięcy temu widzialem tico przerobione dla 16 latka i kosztowało 8000zl albo poszukaj w specjalnych na allegro napewno znajdziesz coś bo prawie zawsze jakis stoi.Zwykle przeróbki Malucha i to jeszcze z plastikowymi elementami lub ,,bolidy" stworze z ramy plastikowej z silnikiem Malucha.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

22 Cze 2007, 19:08

soleQ napisał(a):P.S Powiedz mi jedną rzecz ,jak się daje pochwały :)?

Jeżeli założyłeś temat a tak jest w tym przypadku to po prawej stronie przy każdym poście w tym temacie powinna być ikona "pomógł". Wybierasz osobę która ci pomogła i klikasz.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi