Baby kupują samochód

18 Maj 2015, 12:59

Sprawa wygląda tak: od jakiegoś czasu szukam samochodu dla mojej ukochanej mamy i idzie to mi nijak, bo niestety nie mam w tym polu ani doświadczenia, ani wiedzy. Oczywiście przeczytałam parę artykułów, zobaczyłam trochę filmików na youtube i chyba mniej więcej więcej wiem, z czym mam do czynienia, ale jednak mam wrażenie, że jeśli pojawimy się z mamą u sprzedawcy może on wykorzystać naszą niewiedzę, bo przecież co mogą o samochodach wiedzieć dwie baby. I rzeczywiście wiemy niewiele.
Niestety nie mamy też nikogo, kto mógłby pojechać z nami i nam pomóc.

Co mogę w tej sytuacji zrobić? Jak sprawdzić wybrany samochód, również przed pojawieniem się u sprzedawcy? Jakie pytania zadawać? Może znalazłaby się tu jakaś dobra dusza, która zechciałaby zerknąć na parę ogłoszeń, które wybrałam?

Oczywiście nie zakładam, że każdy sprzedawca samochodów tylko czeka, żeby nas wykorzystać, ale musicie chyba przyznać, że często tak się zdarza.

Pozdrawiam i z góry dziękuję! :)
esceflora
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 2014
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2000

18 Maj 2015, 20:38

Nasi inspektorzy sprawdzają auta w całej Polsce zdalnie oraz w obecności klienta. Auta sprawdzamy rzetelnie i profesjonalnie.
Jeżeli ma Pani jakieś przykładowe oferty proszę je tutaj umieścić.
Proszę określić budżet, rocznik, preferencje, przebieg roczny oraz do czego ma służyć auto.
Myślę że uda nam się Pani pomóc. :ok:
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...