Bagażnik do C4 Picasso - potrzebna pomoc

16 Paź 2013, 17:19

Siedzę właśnie na narzędziach doboru odpowiedniego bagażnika samochodowego w Taurusie, auto rocznik 2006. Cóż - sensownie to wszystko jest pokazane, problem mam jednak z wyborem elementów. Stoję na tym etapie wybierania takiego bagażnika.
Mam wybrać stopy i belki. Nie znam tych marek - czy wyższa cena w poszczególnych przypadkach wynika z jakości czy nazwy firmy?
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

17 Paź 2013, 16:25

kierowiec napisał(a):Mam wybrać stopy i belki.

Generalnie różnica polega na tym czy belki mają być stalowe czy też aluminiowe.
Moim zdaniem lepiej dopłacić i kupić aluminiowe.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Paź 2013, 16:56

Aluminiowe pod moje auto mają kosztować ponad 100 złotych więcej, ale to nie problem. Wolę raz kupić i mieć święty spokój. A kit i zamki? Wybierać to co sugeruje symulator czy szukać? Tak na szybko przeleciałem po opiniach i AURILIS, producent, wygląda całkiem przyzwoicie. Kombinować czy na tym zamykać temat?
kierowiec
Początkujący

18 Paź 2013, 13:39

kierowiec napisał(a):A kit i zamki? Wybierać to co sugeruje symulator czy szukać? Tak na szybko przeleciałem po opiniach i AURILIS, producent, wygląda całkiem przyzwoicie.

Myślę że kit i zamki tego producenta będzie ok :ok: , wygląda dobrze. Poza tym kupisz cały komplet w jednym miejscu.

Napisz jakąś opinię jak się zdecydujesz, kupisz, założysz i przetestujesz :)
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

18 Paź 2013, 17:11

Wielkie dzięki za szybką pomoc. Na weekendzie zamówię cały zestaw i kiedy wszystko będzie zainstalowane na aucie i przetestowane, to możecie się spodziewać jakiejś mini recenzji. Chociaż... bardziej będę czekał na pytania, bo żaden ze mnie znawca ;-)
kierowiec
Początkujący

14 Lut 2015, 00:34

Również polecam belki aluminiowe, ciekawy konfigurator bagażników znajdziesz tutaj: https://jx.pl/konfigurator-bagaznikow-dachowych.html
Marek85
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 03 2000
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Toyota Avensis
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 2 1,5 SKYACTIVE-G o mocy 90 KM
    Samochód Mazda 2 wyposażony jest w silnik benzynowy czterocylindrowy o pojemności 1,5 który generuje 90 KM, a to pozwala na osiągnięcie pierwszej "setki" w czasie 9,4 sekundy. Średnie spalanie wg producenta ...

09 Kwi 2015, 18:59

Wszystko co bys potrzebowal do francuskich samochodów najtaniej bedzie na salko.pl sam kupuje ostatnio dosc czesto u nich i naprawde mozna troche kasy zaoszczedzic jak sie kupuje wiecej
Maniak1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1,9 sdi
Paliwo: Diesel