Bagażnik do Renault Modus

21 Kwi 2021, 21:22

Witam wszystkich, mam w planach zakup bagażnika do renault modus z 2004 roku. Szukam w internecie informacji odnośnie przepisów i informacji odnośnie takowego bagażnika. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa odnośnie tablicy rejestracyjnej (Czy trzeba mieć na tym bagażniku czy nie?) oraz chciałbym się dowiedzieć o czym pamiętać przy zakupie i podczas eksploatacji.

Za wszystkie odpowiedzi będę wdzięczny
Patryk2002
Nowicjusz

22 Kwi 2021, 14:12

To ma być bagażnik na hak? Jaki to ma być dokładnie bagażnik?

Jeżeli taki na hak i będzie zasłaniał tablicę rejestracyjną i światła w samochodzie to taki bagażnik raczej musi mieć swoją tablicę i światła ale napisz coś więcej to zobaczymy co tam będzie potrzebne.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Kwi 2021, 14:21

Chcę zakupić oryginalny bagażnik na rowery do renault modus (Velofix). Bagażnik ten jest montowany w otwory znajdujące się pod pod samochodem. Każdy taki bagażnik posiada światła i wtyczkę (7 pinową), którą podłącza się do gniazda pod samochodem.
Patryk2002
Nowicjusz

22 Kwi 2021, 14:51

No to nie ma problemu z tego co widzę bagażniki mają miejsce na tablicę rejestracyjną. Możesz złożyć wniosek o wydanie trzeciej tablicy rejestracyjnej montowanej na bagażnik rowerowy. Koszt nie jest jakiś wielki a będziesz jeździł spokojnie i nikt się nie przyczepi. Z tego co pamiętam od 2016 roku nie ma problemu z wydaniem takiej dodatkowej tablicy.
Rokiko
Forumowicz VIP

22 Kwi 2021, 15:20

Zadzwoniłem do urzędu w tej sprawie po twojej odpowiedzi. Dowiedziałem się, że wydanie takiej tablicy kosztuję 53 zł w mojej miejscowości. Dzięki
Patryk2002
Nowicjusz

23 Kwi 2021, 08:58

Patryk2002 napisał(a):Dowiedziałem się, że wydanie takiej tablicy kosztuję 53 zł w mojej miejscowości.
Cena będzie taka sama w całej Polsce :) Wykupisz ją i masz wszystko na legalu. Zakładasz bagażnik pakujesz i niczym się już nie martwisz. Wystarczy sprawdzić tylko czy światła w nim działają i w drogę :ok:
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...