Bardzo długo trzeba czekać .

24 Lis 2009, 22:18

Wytłumaczcie mi jak chłopu na roli dlaczego jak wchodze na nasze forum , to musze bardzo długo czekać na otwarcie strony ? Dostęp do internetu jaki mam , taki mam i to odemnie nie zależy ( być może bardzo cienki ) ale np : elektroda otwiera się bardzo szybko ! a tu musze czekać :sad:. Tych reklam jest od za.....nia ..... nie macie Panowie Mody jakiej opcji aby dla : stałych klientów : ich nie było ? Znudziły mi się i znam je na pamięć ........
Ostatnio edytowany przez bonifacy, 01 Gru 2009, 21:25, edytowano w sumie 1 raz
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lis 2009, 23:00

Możesz spróbować też zmienić przeglądarkę, zależy jakiej używasz, może trochę przyspieszyć, ale oczywiście łącze ma zasadnicze znaczenie...
slukas
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

25 Lis 2009, 09:39

U mnie strony otwierają się w ciągu niespełna 2 sekund.Więc z forum jest chyba wszystko ok.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Lis 2009, 12:59

Firefox i funkcja AdBlock. Chyba jedyny powód dla którego używam Firefoxa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 14:40

Osobiście korzystam z Iplusa z zasięgiem edge (max 256kb/s) i nie zauważyłem, żeby forum chodziło gorzej niż inne strony, także nie wiem czy tutaj tkwi problem. Polecam spróbowanie skorzystania z innej przeglądarki, jak np Mozilla Firefox z którego ja korzystam.
Miraku
Początkujący

Miejscowość: Rogoźno

25 Lis 2009, 15:30

Dużo reklam jest - pewnie dlatego ;]
Kingusia71
Nowicjusz

Miejscowość: P-ń

25 Lis 2009, 21:44

Sprawdź sobie czasy dostępu na bramę forumsamochodowe.pl a następnie innej stronki - zakładam a nawet jestem pewien że to wina kompa a nie serwera z tą stronką.
Generalnie większość forów postawionych jest na platformie PHPbb Lub PHPbb5 które nawet przy kiepskim łączu nie mają gorszych czasów dostępu od innych witryn typu allegro.pl czy wspomniana przez Ciebie elka.
Mój radiowy net 1.5 MB/s nie jest jakimś nadzwyczajnym wynalazkiem ale sprawdzając pingi mam niemalże jednakowe na google.pl i to forum więc raczej problem masz u siebie wewnątrz.
stasiowski121